iOS 7 va avea un design substantial modificat, procesul de dezvoltare intarzie, iPhone 5S ar urma sa aiba un senzor biometric

  Zvonurile care ne spuneau acum cateva saptamani ca iOS 7 va fi lansat cu modificari ale design-ului multumita muncii depuse de Jony Ive sunt acum sustinute de un altul care le confirma, insa ofera si cateva detalii suplimentare. Se pare ca iOS 7 contine modificari destul de importante ale UI-ului, insa ele ar fi intarziat procesul de dezvoltare si Apple ar fi acum nevoita sa foloseasca ingineri ai OS X 10.9 pentru a termina inaintea WWDC-ului noua versiune a sistemului de operare. Din moment ce Apple are nevoie  de oameni suplimentari pentru a termina noua versiune a iOS, este clar ca ne asteapta cateva schimbari importante, insa nu trebuie trecut cu vederea faptul ca iOS 7 ar urma sa fie lansat mult mai devreme decat alte versiuni ale sistemului de operare.

What I’ve heard: iOS 7 is running behind, and engineers have been pulled from OS X 10.9 to work on it. Regarding Ive: Word on the street is that iOS engineers with carry privileges all have some sort of polarizing filter on their iPhone displays, such that it greatly decreases viewing angles, thus making it difficult for observers to see the apparently rather significant system-wide UI overhaul.

  Inginerii care dezvolta iOS 7 testeaza noua versiune a sistemului de operare avand ecranele acoperite de folii care reduc unghiurile de vizibilitate, astfel incat nimeni sa nu poata vedea ce modificari a facut Jony Ive in iOS. Desi Apple a folosit in trecut ingineri ai OS X pentru a termina o versiune a iOS, anul acesta este mai important ca oricand sa vedem un iOS 7 cu multe lucruri noi, mai ales ca Android-ul a inceput sa castige destul de mult teren, in special pe motivul ca iOS-ul nu a adus ceva nou pe partea de design de o buna perioada de timp.

Since we’re talking whispers, the one thing I’ve heard multiple times now is about some sort of biometric scanner on the new iPhone. Perhaps not surprising given the AuthenTec buy — but surprised it would be this soon. Still, have heard it could be a big part of not only authentication, but payments of some sort (maybe even through Passbook) down the road. The most intriguing whisper: that Apple could charge a fee for devs to use it.

  La final va spun ca iPhone 5S ar urma sa aiba implementat un scanner biometric prin intermediul caruia am putea securiza iPhone-ul, si alte aplicatii, insa cu ajutorul caruia am putea face si plati. Deocamdata implementarea sa nu este sigura, insa exista sanse ca el sa apara in viitorul dispozitiv si ar reprezenta un mare, mare avantaj pentru cei din Cupertino. Practic iPhone 5S pare sa vina cu mult mai mult noutati decat ne-am fi asteptat noi, iar prezentarea din vara se anunta a fi extrem de interesanta. Inainte sa inchei va spun si ca Apple are programata o conferinta pentru luna aceasta, unii spun ca ar fi vorba despre lansarea iPad 5 sau iPad Mini 2, insa cred ca vom vedea iOS 7 si nimic mai mult.

  Trebuie mentionat faptul ca toate aceste informatii vin de la oameni care lucreaza cu angajati, importanti, ai Apple si care in trecut au obtinut informatii adevarate, deci tot ceea ce vedem acum este cu siguranta in proces de dezvoltare la companie, ramane doar de vazut ce anume va ajunge anul acesta pe piata.