iOS 7 va avea un design schimbat multumita lui Jony Ive

  Acum cateva luni de zile Jony Ive si-a asumat pozitia de lider al echipei care dezvolta iOS-ul iDevice-urilor, iar acum aflam ca el militeaza pentru schimbarea majora a interfatei iOS 7. Jony Ive si-a conceput o echipa de software developers care acum lucreaza cu prototipurile viitoarelor iDevice-uri pentru a pregati iOS-ul pentru ele, insa ei nu sunt singurii deoarece echipa care dezvolta iOS si cea care dezvolta interfata au din timp acces la noile terminale pentru care dezvolta software-ul. In trecut acest lucru nu se intampla, insa avand in vedere ca Jony Ive conduce echipele care dezvolta atat design-ul iOS-ului si al terminalelor, era normal sa existe o colaborare mult mai stransa.

For years, even the esteemed designers of Apple’s mobile iOS operating system, were cut out of the loop on specifics related to new mobile devices their software would be running on, according to several people familiar with Apple’s process. Apple’s industrial design team, led by Jonathan Ive, tapped its own stealth group of software developers to help with prototypes. That dynamic is changing, according to the people close to the company. The stealth software developers still exist. But now, Apple’s mobile software, or “human interface” team, which has been led by executive Greg Christie, is being briefed about industrial prototypes earlier, these people said. The person described the change as “a thawing.”

  Jony Ive participa acum si la sesiunile de lucru ale echipei care dezvolta interfata de utilizator al iOS-ului, el aproband modificarile pe care angajatii Apple incearca sa le implementeze. Ive militeaza pentru un design simplu, puternic in iOS 7, insa cei care lucreaza la dezvoltarea sa spun ca nu trebuie sa ne asteptam la schimbari majore. Chiar daca Jony Ive doreste sa schimbe o buna parte din interfata iOS-ului, acest lucru nu se va intampla peste noapte, insa ne asteapta lucruri interesante in viitor.

Ive, who is well-known for his sleek, iconic hardware designs, now sits in on the human interface team’s regular review sessions to vet new designs, these people said. While he and Christie, known as a blunt talker, have very different styles, the people familiar with the process described the sessions as “pleasant and cordial.” Some suggested that in Apple’s next mobile operating system, Ive is pushing a more “flat design” that is starker and simpler, according to developers who have spoken to Apple employees but didn’t have further details. Overall, they expect any changes to be pretty conservative. For the past few years, Apple has unveiled versions of its mobile operating system in the summer.

  iOS-ul are nevoie de schimbari majore in ceea ce priveste interfata, Jony Ive pare sa fie omul potrivit pentru a aduce un suflu nou in iOS-ul celor de la Apple, insa ramane de vazut daca va fi lasat sa isi faca treaba.

17 COMENTARII

  1. Sunt mai mult ca sigur ca schimbari majore vom vedea odata cu iPhone6 (adica la anu). nu cred ca are destul timp pana in vara pentru a modifica totul asa cum doreste.

  2. mda ar fi o treaba daca ar modifica interfata (e cam plictisitor sa ai aceeasi interfata atatia ani) si daca ar baga un multi-tasking limitat (in sensul ca ar trebui sa-ti permita sa multitask in limita capacitatilor hardware.

  3. multi-tasking limitat este acum . ar trebui un multi-tasking mai extins si limita nu este in capacitatea hardware, decat pt modelele vechi cu sub 1Gb de RAM.
    La 1 giga de RAM poti rula un multi-tasking real, insa nu stiu cum o sa fie afectata fuliditatea iOS in cazul asta.

  4. @meme

    hmm poate inteleg eu gresit multi taskingul. pe mine m-ar interesa sa pot lucra simultan cu mai multe aplicatii. in momentul asta ok pot asculta muzica si face alte lucruri .. dar cam atat (daca mai sunt si altele pls share)

  5. exact aia si poate iOS la momentul asta – multitasking pe un numar limitat de aplicatii native . nici macar tab-urile din browser nu se actualizeaza.
    un multitasking real implica sa ruleze toate aplicatiile pe care le deschizi in acelasi timp si in functie de cerintele de ram, unele sa fie puse in stand-by.

  6. multitaskingul pe iOS mi se pare foarte ok, sa fim sinceri, la ce ai nevoie sa ruleze in paralel 2-3-7 aplicatii active cand doar una o folosesti deodata. si asa ruleaza mai fluid OS-ul, bateria tine mai bine, samd

  7. Multitaskingul de pe iOS pare OK daca il compari cu nimic. Un multitasking adevarat iti permite, de exemplu, sa-i dai download la un torrent dupa care sa-ti vezi de butonat in jocuri, vazut filme sau navigat pe net.

  8. Nici un fel de download nu merge in iOS in multitasking .
    HTC a incercat sa faca cu One X un fel de multitasking a la iOS – omorand agresiv aplicatiile din background , Si nimeni nu a fost multumit .
    Cand esti obisnuit cu un multitasking real , nu prea ai ce aprecia la modul cum este implementat de Apple.
    Probabil ca-si vor schimba si ei optica, acum ca au inceput sa faca telefoane cu un hardware mai evoluat.

  9. 1. De ce ai face download la torrente pe iPhone?
    2. Designul iOS nu este deloc invechit si nu va asteptati la schimbari majore, nu este obiceiul Apple sa faca asta. Uitati-va la Mac OS. A, ca unii nu au o viata si aria lor de interes se rezuma la a butona non stop telefonul, asta e alta problema. Pentru cei mai multi conteaza insa stabilitatea si obisnuinta in a utiliza un anumit produs intr-un anumit fel. Pentru ei nu conteaza ca soft-ul sau chiar aparatul respectiv sa arate neaparat cu totul altfel la fiecare noua versiune, si Apple stie asta.

  10. @iRunaway : am inteles. iOS este perfect iar toti cei care-si fac JB sunt niste nerecunoscatori care fac de rusine mirificul iOS. Apple ar trebui sa le confiste aparatele. Right?