Prima Pagina Android Safari ramane cel mai utilizat browser pentru terminale mobile

Safari ramane cel mai utilizat browser pentru terminale mobile

  Safari este browserul nativ al iDevice-urilor companiei Apple, orice link din iOS se deschide nativ in el, iar asta ii confera un avantaj major pe piata browserelor pentru terminale mobile. In luna martie a acestui an Safari a castigat 6 puncte procentuale pentru cota sa de piata, ajugand la 61.79%. Facand o comparatie cu alte browsere, cel pentru Android are o cota de piata de aproape 3 ori mai mica, Opera Mini are o cota de piata de 8.4%, Google Chrome are 2.43%, Internet Explorer 1.99%, iar restul este sub 1%.

  Safari beneficiaza de pe urma faptului ca tabletele iPad genereaza foarte mult trafic de internet, insa si de pe urma faptului ca multi posesori de terminale Android nu navigheaza pe web. Safari este lider pe aceasta piata de foarte multa vreme si decodamdata nu pare sa aiba vreun concurent serios.

 • Ovidake010

  era vorba de telefoane, nu tablete… safari nici pe iphones nu este prea in voga din moment ce e google chrome care merge de 2 ori mai rapid + speed dial, opera la fel mai ales cu noua versiune de opera pt telefoane … iar pe android e clar ca opera/chrome rup stilul .. asa ca sondajul asta nu e relevant

 • Gabriel

  Eu folosesc google si nu e crome si nu este inclus in statistica 🙂 pictograma ii albastra cu un g scris in ea .

 • Sebastian

  Parca erau mai multe telefoane cu android active decat cu ios. In conditiile acestea cum e posibil sa fie Safari cel mai utilizat?

 • anonimous

  @Sebastian, simplu, 60% cel putin din cei cu telefoane cu Android nu utilizeaza internetul, si cand o fac, o fac via wi-fi.

  Ala cu un g mic este aplicatia google..

 • Gabriel

  Imi ofera tot ce imi trebuie mie 🙂 safari nu cred ca lam deschis de 10x de cand am telefonul.

 • Radu

  Internet Explorer 1.99$ haha :))

  Dar cine si pe ce fel de device foloseste microsoft internet explorer pe mobil ? :))

 • Windows Phone.

 • Seby

  safari pentru mine e un mare r…… :)))) e mai naspa si decat explore …..

 • hamham

  Bine ca nu sa inflamat UE ca Apple te obliga sa folosesti Safari ca browser default, asa cum sa inflamat pe Microsoft… Din ce stiu io, Microsoft a fost obligata sa scoata Internet Explorer ca default, ca avea pozitie dominanta pe piata browserelor.
  Daca Apple ar fi obligata sa nu mai puna Safari ca browser default, si sa iti alegi ce browser sa fie cel cu care deschizi linkuri (asa cum poti face pe Android), cred ca va fi nashpa pentru Apple si pentru Safari.
  Parerea mea…

 • Relu

  Am Safari, dar si Chrome pe langa. Chrome il folosesc in proportie de 3-4% din timp pentru incognito si sutele de marcaje, pe care le am in cloud.

 • ionutZ

  Eu folosesc opera de cand telefonul si safari nu il folosesc decat daca am un e-mail cu link care ma intereseaza sau un video de pe net pe care dau download. In rest Opera e la putere