Apple breveteaza un sistem care ne permite sa accesam anumite aplicatii fara a debloca iDevice-urile

  Astazi oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a publicat o cerere pentru inregistrarea unei tehnologii care permite iOS-ului sa ofere utilizatorilor acces la anumite aplicatii fara a debloca iDevice-urile. Daca va uitati la imaginea de mai sus veti observa ca sistemul este gandit in asa fel incat slider-ul pentru deblocarea terminalelor se roteste pentru a afisa o serie de aplicatii, cel mai probabil native, care pot fi accesate fara a debloca terminalele. In acelasi brevet Apple descrie si posibila implementare a unu buton Home virtual care ar oferi spatiu suplimentar pentru afisarea aplicatiilor in LockScreen.

On April 4, 2013, the US Patent & Trademark Office published a patent application from Apple that reveals a new quick access feature allowing users to access a specific set of applications without having to enter an unlock security code on their future iDevices. In some cases the new user interface provides an animated feature that will roll the Unlock slider feature out of the way so as to reveal one or more rows of quick access apps. The invention also reveals that Apple is likely to adopt a new virtual home button that will extend the user interface right to the bottom of the iDevice. All in all, this is another cool feature that we could likely expect to see in future iDevices.

  Apple denumeste acest sistem Quick Access Mode si prin intermediul sau ne poate da posibilitatea de a accesa total sau partial aplicatiile din iOS. Desigur ca fara a debloca un terminal vom avea functionalitate limitata in acele aplicatii deoarece ele vor fi accesibile oricarei persoane, iar asta ridica semne de intrebare privitoare la nivelul de securitate pe care il va avea iOS-ul. Lasand la o parte aceasta problema minora, ideea celor de la Apple este foarte interesanta si sper ca ea sa ajunga intr-un final in terminalele noastre.