Apple prezinta hibridul dintre o tableta si un notebook

  Desi Tim Cook a spus cat se poate de clar ca Apple nu intentioneaza sa produca vreodata o tableta iPad care sa ruleze OS X-ul de pe Mac-uri, o recenta cerere pentru un brevet de inventie ne demonstreaza ca inginerii celor de la Apple au gandit un asemenea produs. In “era Steve Jobs”, Apple a testat prototipuri de notebook-uri cu touchscreen-uri, CEO-ul Apple spunand ca utilizarea lor este teribila. In ciuda acestor afirmatii Apple incearca sa totusi sa ne dea de inteles ca nu a terminat procesul de dezvoltare a unor asemenea dispozitive, desi pare aproape imposibil de crezut ca un asemenea produs ar putea ajunge vreodata pe piata.

The screen may include a touch sensing or other input mechanism, such as a capacitive touch sensor, to allow the screen to further function as an input device for the computing device. This type of input functionality may be helpful when the display is removed from the base… the switch may have a magnetic polarization or other magnetized force and may interact with another element, such as an electromagnet, to mechanically pull the support members into or out of the enclosure.

  Mult mai credibila pare posibila lansare a unei tastaturi complexe pentru tabletele iPad, desi in momentul de fata exista pe piata destule accesorii de acest gen care permit posesorilor de tablete sa scrie mult mai usor pe propriul dispozitiv. Nu ar fi greu de crezut ca Apple ar putea lansa o tastatura cu touchpad si posibilitatea de conectare la o tableta iPad, insa acest dispozitiv i-ar putea afecta vanzarile de Mac-uri, dar oare mai este cineva ingrijorat ca promovarea tabletelor iPad in locul Mac-urilor este un lucru chiar atat de rau?