Prima Pagina 4G Orange lanseaza serviciul de internet 4G pentru telefoane mobile

Orange lanseaza serviciul de internet 4G pentru telefoane mobile

  La doar cateva luni dupa lansarea retelei 4G LTE in Romania, cei de la Orange au decis sa o faca in sfarsit compatibila si cu telefoanele mobile, anuntand astazi lansarea noului serviciu. Pentru inceput doar o gama limitata de smartphone-uri se vor putea conecta la reteaua 4G LTE a celor de la Orange si iPhone-ul nu se afla printre ele. iPhone 5 este singurul iPhone capabil sa se conecteze la reteaua 4G LTE a acelor de la Orange Romania, asta daca l-ati cumparat din Romania/Europa sau Verizon/Sprint, insa va trece destul timp pana cand Apple va certifica reteaua Orange pentru acest smartphone.

  Orange Romania ofera acces la reteaua 4G LTE numai celor care au active sau vor activa abonamentele Pantera 39 si Pantera 49, deci nu veti avea acces la retea de oriunde. Presupun ca aceasta politica va fi pastrata pana la extinderea acoperirii pentru mai multe orase din tara, urmand ca apoi accesul la reteaua 4G sa fie extins si la alte abonamente.

Orange lansează serviciul de internet 4G și pe telefoanele mobile

Bucureşti, 4 aprilie 2013. După lansarea serviciului de internet 4G pe modemuri și tablete, Orange România anunță că, începând de astăzi, clienții săi pot folosi serviciul de internet mobil la viteze 4G și pe telefoanele mobile, împreună cu serviciile de voce.

Telefoanele din oferta Orange compatibile cu tehnologia 4G sunt LG Optimus G, Nokia Lumia 920, Sony Xperia Z și, în curând, HTC One și Samsung Galaxy S IV. Aceste modele sunt totodată compatibile și cu tehnologia HD Voice, disponibilă doar la Orange și care oferă cea mai bună calitate și claritate a sunetului.

Clienții au acces la serviciul 4G pe telefoanele mobile compatibile împreună cu abonamentele Panteră 39 și Panteră 49. Alături de resursele pentru accesarea internetului prin telefon incluse în aceste abonamente, clienții beneficiază și de prețuri atractive la cumpărarea telefonului. De exemplu, împreună cu abonamentul Panteră 39, prețurile telefoanelor sunt următoarele: Sony Xperia Z – 259 de euro (TVA inclus), LG Optimus G – 189 de euro (TVA inclus) și Nokia Lumia 920 – 249 de euro (TVA inclus).

“Astăzi am facut încă un pas important în dezvoltarea serviciului 4G, oferindu-le clienților noștri internet 4G și pe telefon, alături de tabletă și PC. Mai mult, pentru că smartphone-urile din ofertă sunt compatibile cu tehnologia HD Voice, clienții Orange se bucură, în același timp, de ultima generație de servicii de internet mobil și de un serviciu de voce la cele mai înalte standarde de calitate la nivel internațional”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.

Serviciul de internet mobil 4G de la Orange este disponibil în centrul și nordul Bucureștiului, în zona metropolitană din nordul capitalei, în stațiunile de pe Valea Prahovei, în zona Bran-Moieciu și în Poiana Brașov. Vitezele 4G în rețeaua Orange pot ajunge până la 75 Mbps pentru download și 37,5 Mbps pentru upload, ținând cont de resursele de spectru disponibile.

Pentru a cumpăra un pachet alcătuit din smartphone și abonament 4G, clienții Orange sunt așteptați în magazinele Orange din Băneasa Shopping City, Universitate, Europe House-Piața Victoriei, Calea Moșilor, Iride, precum și în magazinul Orange de pe strada Mureșenilor din Brașov.

Clienții care au nevoie de asistență pentru configurarea setărilor telefonului pot apela la un Orange Expert, în magazin, online sau la telefon, la numărul 408. De asemenea, Orange le oferă clienților și posibilitatea de a încheia o asigurare pentru a-și proteja investiția în telefon.

 • claudiu91

  Ce tampenie… ma asteptam sa avem 4g pe iphone pana la jumatatea anului

 • Amfetamin

  Cand s-a lansat 3G-ul era in capitala si in câteva orașe mari din tara disponibil,acum tre sa stai la munte ca sa beneficiezi de 4G? Bine ca nu era disponibil in zona varfului Omu si la Cucuretii de Vale! Cica “oferindu-le clienților noștri….clienții pot folosi serviciul 4G….clienții au acces la serviciile 4G”!!!! Poate pt 5% dintre clienți sau pt câțiva clienți,nu-i bagi pe toți in același oala. Jalnic.

 • mirceavasile1996

  in italia este de cateva luni.. romania noastra draga

 • Markovnikov

  pentru utilizatorul obisnuit 4G va fi disponibil peste 1 an, poate 2. pana atunci 3G-ul si optiunile de 5 Euro de pe cartela sunt mai mult decat suficiente

 • Kla

  Foarte curand va fi 4G pe I5

 • Serban

  Pana la lansarea iPhone 5s in Romania vom avea cu totii abonamente 4G de voce si pt cei de la Orange si pt Vodafone, nu stiu pt Cosmote

 • Pana prin august? Poate…

 • Kla

  Putina rabdare;)

 • Amfetamin

  @Markovnikov: ce înțelegi tu prin “utilizator obișnuit”? Eu daca stau in buricul Timișoarei sunt utilizator neobisnuit? Iar cei care stau la Poiana Brașov sunt neobisnuiti? Nu sunt abonat Orange(sunt pe Vodafone), dat ziceam si eu așa. Măcar cei de la Voda baga in primul rând in orașele mari si dupa aia urmează dealurile,pasunile,muntii… Nu înțeleg logica celor de la Orange,chiar așa de mare sa fie densitatea populației la munte????

 • Niceman

  Mie nu imi merge 3g in centrul orasului si voi vreti 4G …. Inca suntem tara bananiera pana si in africa exista 3G si functioneaza mai bine ca in ro

 • Marin

  Eu stau la țară, deci sunt țăran și cioban îmi merge 3g-ul fișcă. Voi, dacă sunteți snobi cu Iphose 5 îl puteți folosi pe post de contragreutate să nu vă zboare vântul dacă nu vă merge nici 3g-ul. 4g pe telefon? Vreau 4g pe tableta mea sau pe laptop la stână, nu în jumatatea Bucureștiului unde ai fibră optică și RDS (mobil) care merge excelent (execrabil am vrut să zic). Aștept extinderea 4g-ului în toate zonele de munte și de câmpie, mai puțin în orașele mari unde posibilitățile sunt multiple. Îmi iertați caterinca, dar așa este la mine la stână.

 • Amfetamin

  @Marin: ai miel de paste? Te sun cu FaceTime pe 3G sa vad produsul live,daca zici ca-ti merge 3G-ul fisca! 🙂

 • Marin

  Am miei de Paște, dar problema majoră este cu 4g-ul ăsta care îl aștept și nu mai vine! Ăștia de la portocală s-au laudat că o să facă primii acoperire 4g bla, bla, bla și acum așteaptă 2014, 15, 16, etc. Nu de alta, dar nu pot să-mi încarc repede pozele pe feisbuci cu mieluții dacă nu am viteză bună pe upload la stână! Merge 3g-ul fișcă, așa cum spuneam, dar vreau 4g! Am făcut un test de dimineață și îl postez acum:
  http://www.speedtest.net/result/2623988053.png