HTC anunta cel mai mic profit trimestrial din istoria companiei

  HTC este unul dintre cei mai importanti producatori de terminale Android din lume, insa in ultimii 2 ani a inceput sa aiba probleme a in produce profit serios de pe urma terminalelor pe care le vinde. Desi multa lume se astepta ca in Q1 2013 HTC sa aiba un profit decent, din pacate taiwanezii au anuntat ca au reusit sa obtina un profit de doar 2.85 milioane de dolari la incasari de 1.43 miliarde de dolari. Acesta este cel mai slab trimestru fiscal din istoria companiei, daca ne raportam doar la profit, si problema principala este lentoarea cu care a fost lansat HTC One in impoprtantele piete de pe glob.

  HTC are nevoie de vanzari foarte bune la seria One, si la celelalte adiacente, altfel risca se piarda profitul si asa mic pe care il are acum. Ca sa fiu sincer mi-ar parea extrem de rau sa vad ca o companie precum HTC ar ajunge sa fie incapabila sa isi finanteze laboratoarele de cercetare si dezvoltare, iar daca HTC One nu creste semnificativ incasarile, acest lucru se va intampla. Deocamdata Samsung controleaza jumatate din piata Android si daca se doreste ca inovatia sa razbata, atunci e nevoie de mai mult de un producator foarte important pe piata.

4 COMENTARII

  1. Nu cred ca o sa-i salveze One-ul.
    La asa profit nu prea mai au ce sa investeasca in r&d, bugetul lor pt marketing este de cateva ori mai mic decat anul trecut, iar One-ul apare in magazine in acelasi timp cu S4.
    Nici Sony si Lg nu prea fac mare lucru, in contextul in care Samsung a inundat piata.
    Doamne ajuta sa-si revina Motorola, sa vina cu ceva foarte bun… sa mai creasca si aialaltii pt ca Samsung chiar vrea monopol, si nu e bine.

    //Samsung are cele mai multe brevete inregistrate anul trecut, Apple nu e nici macar in top 10, deci placa cu inovatia nu prea se potriveste.

  2. Nu stiu daca ii va salva One dar sper sa ia o gura de oxigen.
    Speranta-i in Motorola, de fapt in Google, numai ei mai au ceva de anuntat cu adevarat important anul asta.

  3. Problema cu htc one e destul de grava.Am comandat pe 3 martie unul cu contract in germania si sant tot amanat de pe o saptamana pe alta deoarece inca n-au ajuns in lagar dispozitivele.Se pare ca htc se confrunta cu o problema grava de productie si livrare la termen…

  4. HTC au luat-o pe urmele lui Sony&Ericsson care se vede unde au ajuns. Numai SE anunta un telefon care devenea expirat pana sa intre la vanzare. 🙂