iOS 6 a fost instalat pe 92% dintre iDevice-uri conform creatorilor Unity Engine

10

  Unity Engine este unul dintre cele mai populare motoare grafice in baza carora sunt dezvoltate jocurile pentru terminale mobile, Temple Run, CSR Racing, Ravensword, si multe alte titluri fiind dezvoltate in baza sa. Avand in vedere ca foarte multe aplicatii ruleaza acest motor grafic, dezvoltatorii sai s-au gandit sa publice o serie de statistici cu privire la sistemele de operare si hardware-ul pe care ruleaza ele. In baza statisticilor lor, iOS 6 a fost deja instalat pe 92% dintre iDevice-urile celor de la Apple, restul de 8% ramanand vechilor sisteme de operare.

On Android, Samsung is king with 55% of the market. No wonder it takes majority of the Android profits I guess. On iOS, Apple has 100% share (shocking right?). There’s no clear leader in device model; iPhone 4S (18%), iPhone 5 (16%), iPad 2 (16%), iPhone 4 (14%), iPod Touch 4 (10%). Android is big in United States (18%), China (13%), Korea (12%), Japan (6%), Russia (4%), Taiwan (4%) – mostly Asia. iOS is big in United States (30%), United Kingdom (10%), China (7%), Russia (4%), Canada (4%), Germany (4%) – mostly “western world”.

  In ceea ce priveste iDevice-urile, 98% ruleaza o versiune a iOS care nu este cu mult mai veche de 1 an de zile, iar iPhone 4S este in momentul de fata cel mai popular smartphone Apple, dar va fi intrecut de iPhone 5 in urmatoarele luni. Daca facem o comparatie cu Android-ul, acolo doar 33% dintre terminale au cea mai recenta versiune a sistemului de operare, iar Samsung este lider absolut in ceea ce priveste fabricarea de smartphone-uri. Mai sus aveti cateva detalii interesante si mai multe gasiti aici.