In Q1 2013 4 dintre cele mai mari app store-uri au generat 13.4 miliarde de descarcari si 2.2 miliarde de dolari in incasari

  Un studiu de piata publicat astazi de catre cei de la Canalys pune putin in perspectiva piata aplicatiilor pentru terminale mobile, asa cum a evoluat ea in primele 3 luni ale anului 2013. Conform Canalys, App Store, Google Play, Blackberry World si Windows Phone Store au generat 13.4 miliarde de descarcari si 2.2 miliarde de dolari in incasari. Google Play a generat 51% din descarcari, 6.8 miliarde, in timp ce App Store-ul a generat 74% din incasari, adica 1.6 miliarde de dolari. Analiza a fost facuta pe magazinele virtuale de aplicatii din 50 de tari de pe glob si reprezinta cat se poate de bine situatia actuala a pietei.

Some of the strongest growth was seen in emerging markets, such as South Africa, Brazil and Indonesia, helped not least by the growing base of smart device users in those countries. But robust growth, both in revenue terms and download volumes, was seen in mature mobility markets, such as North America, up 8% and 6% respectively, and Western Europe, up 8% and 10% in Q1. Worldwide, Apple’s App Store accounted for the largest indexed proportion of revenue between the four stores, at around 74%, while the Google Play store saw the greatest number of downloads, accounting for about 51% of the stores’ collective total, with Apple close behind.

  Fata de Q4 2012 cifrele reprezinta o crestere de 11% in ceea ce priveste numarul de descarcari si o crestere de 9% in ceea ce priveste vanzarile. Deocamdata Apple isi mentine pozitia de lider in ceea ce priveste generarea de bani pentru dezvoltatorii sai, insa numarul mai mare de terminale Android genereaza mai multe descarcari, desi incasarile sunt net inferioare. Windows Phone Store si BlackBerry World raman deocamdata cu mult mai putine aplicatii listate si rezultate modeste, atat in ceea ce priveste descarcarile, cat si in ceea ce priveste incasarile.