iPhone 5S ar putea utiliza chip-urile PowerVR G61xx Rogue (Video)

[youtube]http://youtu.be/1T7z2_OcFDs[/youtube]

  iPhone 5S urmeaza sa intre in productie in cursul acestei luni, iar in interiorul dispozitivului ar urma sa gasim un chip grafic performant facut de catre cei de la PowerVR. Cei de la computerworld considera ca Apple va renunta la PowerVR seria 5 pentru seria 6 numita sugestiv Rogue. Noile chip-uri nu au fost implementate in iPhone 5, insa iPhone 5S si-ar putea face aparitia si in afara imbunatatirii considerabile a performantelor, ele administreaza si mult mai eficient energia, deci vor contribui la cresterea autonomiei bateriei.

The Series6 is Imagination’s premier GPU core for high-end mobile devices and DTV which can support the leading edge of graphics APIs and GPU compute APIs. There are numerous technological achievements within Series6:

  • These chips support up to 8Kx8K display resolution.
  • The high-end core (G6630) offers six shader clusters alongside performance and power optimizations.
  • The new entry-level G6100 chips offers one shader cluster along with a pixel texturing unit.
  • Series6 GPU’s are fully compatible with Series5 and Series5XT GPUs, which should ensure a smooth migration path for developers upgrading apps.

  In clipul video de mai sus aveti o demonstratie a modului in care este chip-ul grafic sa ruleze un demo tehnologic cu elemente grafice complexe, insa desigur ca el poate mai mult. Fiind capabil sa suporte rezolutii 8K x 8K si OpenGL ES 3.0, acest chip ar oferi dezvoltatorilor de jocuri posibilitatea de a imbunatati si mai mult calitatea jocurilor pentru iDevice-uri, insa totul depinde de Apple. Daca iPhone 5S nu va fi totusi dispozitivul “norocos”, atunci ne putem astepta ca iPad 5 sa contina un chip grafic de acest gen, Apple fiind nevoita sa imbunatateasca destul de mult puterea grafica a tabletelor sale.

2 COMENTARII

  1. Noile chipuri din seria 6 nu existau la vremea lansarii iPhone 5, deci nu aveau cum sa fie implementate.La inceputul anului erau in faza de teste si probabil nu vor fi implementate nici in iPhone 5s. Poate in iPad 5.