Prima Pagina Apple Apple breveteaza un sistem de partajare a fiserelor prin simpla apropiere a...

Apple breveteaza un sistem de partajare a fiserelor prin simpla apropiere a unor dispozitive

  Direct din laboratoarele Apple avem astazi un nou brevet de inventie pentru un sistem interesant care ne-ar putea permite sa transferam fisiere intre produse Apple prin simpla apropiere a lor. Folosind un sistem asemanator cu cel disponibil in aplicatia Bump, tehnologia Apple ar permite utilizatorilor sa transfere fisiere de pe un iPhone pe un Mac, de exemplu, prin simpla apropiere a dispozitivelor. Desigur ca Apple nu reinventeaza roata aici, insa pana in prezent compania nu a dorit sa ofere nativ o asemenea functionalitate in iDevice-urile sale, chiar daca aplicatii din App Store o ofera.

  Apple se gandeste ca ar putea utiliza tehnologiile NFC sau Bluetooth pentru a efectua acest transfer de fisiere, insa cred ca implementarea Wi-Fi Direct ar face toata lumea fericita. Transferul de fisiere prin Wi-Fi se efectueaza la viteze de cativa MB pe secunda, in timp ce Bluetooth-ul este limitat la zeci, sau uneori sute de KB pe secunda, deci va puteti imagina ca o imagine mare nu va fi transferata chiar imediat. In ciuda acestor mici inconveniente, ar fi extrem de bine daca Apple s-ar gandi sa ne ofere o asemenea functionalitate, desi acum acest lucru pare putin probabil.

 • Mihai Damas

  Aceste aplicatii printre care si bluetooth sunt doar de reclama, complet nefunctionale. Am activat bluetooth pe iPhone4 si iPad3 si se cauta de 20 min si tot nu se gasesc!

 • CatalinStefan

  Ei nu pot partaja fisiere prin bluetooth cu ideice-urile , de foamea dupa bani ce sunt , si vor sa faca partajare prin atingerea a 2 dispozitive , sunt curios ce vei putea partaja , mesaje text si atat?

 • Ion

  Cand a aparut S3ul cu optiunea asta ai spus ca e nefolositoare, insignifianta.
  Acum te bucuri daca Apple ar aduce asa ceva pe ideviceuri.

  Despre patentarea unor treburi deja existente… deja a intrat in normalitate pt Apple…

 • Unde am spus asta?

 • Vali

  Daca vreti ceva complet “out of the box” incercati Hoccer si “aruncati” fisiere de la unul la altul.

  This is cool shit 🙂

 • Adri

  @Mihai,Catalin:Nu-i rau nici Bump,pt contacts,files,documents&received files,dropbox si photos intre idevice-uri,pc si chiar pe android;vedeti si pe http://youtu.be/zTqvuTpeMAk http://youtu.be/VZoSm4ORL24,

 • CatalinStefan

  Si eu imi aduc aminte de asa ceva… Imi place sa citesc blog-ul vostru , dar imi displace faptul ca aruncati cu noroi in samsung , iar atunci cand functiile lor sunt implementate si pe idevice-uri , le laudati de numa , priveste lucrurile outside of the box , eu am si samsung si apple si ghici ce , imi plac amandoua , cu minusurile si cu plusurile fiecaruia

 • Link me.

 • sori

  Partajarea unor fisiere pt ca iOS nu are manager de fisiere.
  Oricum a fost inventat inainte de a se gandi Apple la asa ceva . In ultimul timp vedem tot mai des ca Apple copiaza functiile implementate de Samsung. Si sunt destule de copiat.
  iOS e atat de searbad incat orice noutate pe care ar putea sa o aduca o sa fie copiata de la altii.

 • hamham

  Una e sa fie implementata de Samsung, si alta e sa fie implementata de Apple; fiindca eu sunt sigur ca transferele de fisiere prin sistemul Apple este cu muuuuult mai sigur decat NFC-ul Samsung. Si in plus, se pare ca se va putea transfera fisiere intre un Mac si un iphone, fara sa aiba echipament de genul NFC, ceea ce eu spun ca este mare lucru.
  Deocamdata nu ai unde folosii NFC in Romania, asa ca nu vad de ce Apple ar implementa NFC. Mai interesant este sistemul asta de transfer de fisiere intre un iphone si un alt idevice.
  Interesant ar fii sa vedem daca NFCul Samsung nu este copiat de la Apple!! Si nu mica miar fi surpriza sa vad ca da!

 • djcata

  @hamham si cum faci transfer intre iphone si mac fara wifi sau nfc sau altceva ?
  astea cu brevtele apple a ajuns ca aia cu cercetatorii britanici

 • razvanrudy

  @hamham inteleg ca esti super fan apple si gica-contra samsung , dar totusi……………..Te faci de ras prin afirmatiile tale