Apple si Yahoo sunt interesate sa initieze un parteneriat prin care sa extinda functionalitatea Siri si nu numai

  Apple si Yahoo sunt doua dintre cele mai mari companii americane, insa interactiunea dintre ele a fost limitata pana recent deoarece in viitor un nou parteneriat ar putea fi incheiat intre ele. Apple este interesata sa reduca dependenta de motorul de cautare Google si este interesata sa foloseasca sistemul celor de la Yahoo pentru a potenta functionalitatea Siri si pentru a imbunatati metodele de cautare. Din pacate alte detalii nu se ofera in legatura cu posibilul parteneriat, insa Yahoo ofera deja informatii pentru aplicatiile Stocks sau Weather, iar informatiile despre sport afisate de Siri vin de la exact aceeasi companie.

Data from Yahoo Finance and its weather site already come preloaded onto iPhones and Yahoo data like sports stats help power Apple’s voice-activated “assistant” Siri. But the companies continue to discuss new arrangements, including possible deals to get more content from Yahoo Sports and Yahoo News, among other Yahoo Web properties, preloaded onto Apple devices or available through an expanded partnership with Siri, one of these people said.

  Avand in vedere ca Google a fost adusa in discutie, este cat se poate de clar ca Apple incearca sa elimine gigantul din Mountain View din iOS, dar ar putea face o mare greseala. Daca Apple va decide sa redirectioneze Siri spre Yahoo in logul Google, atunci asistentul ar putea avea mari probleme in a afisa raspunsuri corecte la intrebari. Google este in momentul de fata cel mai mare motor de cautare de pe web, majoritatea website-urilor din afara SUA au continutul indexat in el, iar in tari precum a noastra utilizarea Yahoo ca si motor principal de cautare ne pune intr-un mare dezavantaj.

  Din moment ce aflam acum despre discutiile dintre cele doua companii, ne putem astepta ca primele schimbari majore sa apara in iOS 7.