Prima Pagina Apple Apple implementeaza Wi-Fi 802.11ac Gigabit in OS X 10.8.4, confirma lansarea unor...

Apple implementeaza Wi-Fi 802.11ac Gigabit in OS X 10.8.4, confirma lansarea unor Mac-uri noi

  In interiorul fisierelor de sistem ale noii versiuni beta a OS X Mountain Lion 10.8.4, Apple a lasat cel putin o urma de cod care indica faptul ca intentioneaza sa lanseze noi Mac-uri care vor contine chip-uri Wi-Fi 802.11ac Gigabit. Acum cateva luni s-a speculat ca Apple ar fi incheiat un parteneriat cu Broadcom pentru a implementa in Mac-uri chip-uri Wi-Fi care contin acest standard, iar acum avem o prima confirmare sigura a faptului ca tehnologia urmeaza sa fie disponibila in curand. Impreuna cu ea vom avea si o gama noua de Mac-uri care se pare ca nu vor veni cu OS X 10.9, ci cu OS X 10.8.4, altfel Apple nu ar fi implementat compatibilitatea pentru tehnologie din moment ce nu permite Mac-urilor noi sa faca downgrade la versiuni vechi ale OS X.

Broadcom’s 5G WiFi dramatically improves the wireless range in the home, allowing consumers to watch HD-quality video from more devices, in more places, simultaneously. The increased speed enables consumers to download web content from a mobile device faster and quickly synch large files, such as videos, in a fraction of the time it would take on a similar 802.11n device. Since 5G WiFi transfers the same volume of data at a much faster rate, devices enter low-power mode faster, which results in significant power consumption advantages.

  Tehnologia 5G Wi-Fi 802.11ac Gigabit creste, dupa cum probabil v-ati dat deja seama, vitezele de transfer prin intermedul retelelor Wi-Fi, insa imbunatateste si raza in care Mac-urile se pot conecta la routere compatibile. Daca Apple implementeaza aceasta tehnologie in Mac-urile sale, nu e greu de crezut ca iDevice-urile sau AirPort-ul o va avea disponibila dupa un viitor upgrade hardware, insa deocamdata asteptam abia prima implementare in laptop-urile atat de populare ale companiei din Cupertino.

 • Mihai

  Stie cineva care e diferenta intre 2.4GHz si 5GHz pe routerele AirPort?

 • Vlad

  tu ce crezi? frecventa mai mare, deci acopera mai mult probabil.

 • Mihai

  Teoteric da. Practic am semnalul mai slab decat 2.4

 • AlexD

  5Ghz – frecventa mai mare, deci este atenuat mai repede de pereti si alte filtre. Deci daca punem 5Ghz la bataie in aceleasi conditii cu 2.4Ghz, 5Ghz pierde.
  Un avantaj direct este ca pe 5Ghz sunt putine access point-uri deci nu prea ai interferente si poti sa folosesti o latime de banda mai mare. LAtime de banda mai mare inseamna mai multe date transferate.

 • Mihai

  Ms AlexD

 • Serban

  Oricum ma bucura faptul ca deja au inceput sa produca produse si in USA si in Irlanda. Am primit iMac din Irlanda fabricat. Si stiu ca mac mini vine din USA

 • Pingback: Broadcom BCM94360CD ar putea aduce gigabit Wi-Fi in viitoarele Mac-uri | iDevice.ro()