Apple va plati 53 de milioane de dolari catorva mii de clienti carora a refuzat sa le onoreze garantia

  Daca nu stiati inca, va spuna acum ca iPhone-urile au instalati senzori de umiditate in portul audio de 3.5 mm, in conectorul de 30 de pini si exact pe placa de baza, rolul acestor senzori fiind de a le spune celor de la Apple daca terminalul a intrat in contact cu apa. Senzorii sunt fabricati de catre cei de la 3M, insa ei se declaseaza nu doar cand intra in contact cu apa, ci si in situatiile in care terminalul se afla intr-o zona cu umiditate ridicata. Din cauza acestei probleme, Apple a refuzat sa onoreze garantia pentru mii de clienti de-a lungul anilor, iar multi dintre ei s-au adunat intr-un proces pe care acum Apple incearca sa il incheie pe cale amiabila.

Apple is agreeing to pay $53 million to settle a class action accusing the company of failing to honor warranties on iPhones and iPod Touches, according to an agreement obtained today by Wired. According to several lawsuits combined in San Francisco, no matter what the problem, Apple refused to honor warranties if a white indicator tape embedded in the phone near the headphone or charging portals had turned pink or red. However, the tape’s maker, 3M, said humidity, and not water contact, could have caused the color to at least turn pink.

  53 de milioane de dolari ar urma sa plateasca Apple catorva mii de posesori de iPhone/iPod Touch-uri a caror garantie a fost anulata pana in anul 2010 din cauza faptului ca acei senzori erau declansati. In 2010 Apple si-a schimbat politica de verificare a iPhone-urilor, impunand angajatilor sa desfaca dispozitivele daca acei senzori erau declansati, totul pentru a fi sigura ca refuza acordarea garantiei intr-o baza valida. Problemele avute in trecut cu senzorii ii costa pe americani 53 de milioane de dolari, o suma destul de mare chiar si pentru Apple.

6 COMENTARII

  1. Intotdeauna an observat ca cei ce au terminat “reala” si au ajuns in meseria asta de jurnalist ajung cateodata sa aiba probleme in ceea ce priveste cifrele.
    Si pentru ca tot am haideti sa facem niste calcule:
    -Vizavi de averea lui SB de 7 miliarde de dolari lasata in urma, amenda asta de 53 de mil. dolari se cifreaza la sub una la suta , asta asa ca sa o privim ochiometric si sa nu ne incurcam cu virgule.
    -Vizavi de averea Apple care se laudau ei ca era de cel putin 100 miliarde dolari , amenda in cauza se cifreaza sub 1 la mie . PROCENTUAL VORBIND .
    Mai rugati si voi un coleg din redactie ce a terminat politehnica sa va mai faca si voua calculele astea “dificile” inainte de a publica aberatiile astea in spatii virtuale cu o larga vizitare.
    Problema nu era pt ei amenda asta INFIM de mica ci faptul ca Apple este o firma care se respecte si isi doreste din rasputeri sa nu isi pateze reputatia, sa isi respecte clientii si sa te faca oricand sa pasesti cu placere in magazinele lor.
    Reputatia si prestigiul sunt totul…cine nu a trait cativa ani in Occident nu prea are cum sa inteleaga…a doua oara nu mai apuci sa tragi teapa ca la romani.

  2. la iPhone 5 senzorul de umiditate e in sim tray , nu in portul audio si nici in “mufa” de incarcare/date.La primul meu iPhone 5 au verificat(cand am ajuns in Apple store) si “senzorul” era “putin rosu” (din ce a zis angajatul) insa cu toate astea mi l-au schimbat pe loc fara nici o problema.Problema la telefon era legata de receptorul gps , nu reusea sa fixeze locatia.

  3. Si daca acum 2 ani am trimis la Orange rom un iphone 3g cu martorul din mufa de incarcare rosu, si au refuzat sa-l desfaca cu toate ca eu eram foarte sigur ca nu luase apa, cui ma adresez? Am si hartie de la ei ca nu pot sa-l desfaca.

  4. In iPhone defapt sint vre-o 3 senzori de umiditate: unul pe conectorul de incarcare, unul in interiorul jack-ului de casti si unul intern fara acces direct