iPad 5 ar urma sa fie mai subtire multumita unor modificari facute LED-urilor care ilumineaza ecranul

  iPad 5 ar urma sa fie mai subtire si mai usoara decat iPad 4, iar o parte a modificarilor ar putea avea legatura cu LED-urile care ilumineaza ecranul. Cei de la NPD DisplaySearch sustin ca Apple ar fi regandit sistemul de LED-uri care ilumineaza ecranului tabletei, produsul urmand a fi aproape la fel de subtire precum iPad 2. Apple a fost nevoita sa mareasca numarul de LED-uri din iPad 3/4 pentru a ilumina corespunzator ecranul Retina, iar aceasta masura a generat o crestere a grosimii si greutatii tabletei, problema pe care acum compania incearca sa o rezolve.

It’s likely that part of the thinner/lighter design will be reducing the size of the LED backlight, partly by making the display more efficient and partly by using more efficient LEDs. The other significant change that we feel is likely is a shift to a film-based touch sensor.

  Separat de imbunatatirea sistemului de LED-uri, cei de la Apple ar fi interesati sa imbunatateasca si senzorii tactili ai ecranului, compania putand implementa o noua tehnologie care ne interpreteaza atingerile. Pana acum stim ca iPad 5 ar urma sa aiba design-ul iPad Mini si ca tableta ar urma sa fie mai subtire si mai usoara, iar ca pe piata ar urma sa ajunga in toamna acestui an. Ce se ascunde in spatele acestor modificari conteaza mai putin pentru 99% dintre utilizatori, insa ele sunt foarte importante in final.