Fujitsu dezvolta o tehnologie care transforma hartia in touchscreen-uri (Video)

[youtube]http://youtu.be/I2l0qklSzks[/youtube]

  Fujitsu este una dintre cele mai cunoscute companii producatoare de dispozitivele electronice, iar recent ea a prezentat o interfata care are menirea de a ne permite sa interactionam intr-un mod diferit cu diverse obiecte din lumea reala. Pentru inceput Fujitsu si-a propus sa transforme o foaie din hartie intr-o suprafata tactila, iar in clipul video de mai sus aveti prezentat totul. Practic tehnologia Fujitsu ne permite sa interactionam cu diverse elemente virtuale ce sunt proiectate pe acea hartie si in baza lor sa descoperim informatii noi in legatura cu anumite imagini/texte si nu numai. Cei de la Fujitsu folosesc sistemul si pentru a scana poze, aprti ale unor texte sau intregi pagini, interactiunea fiind posibila inclusiv cu paginile curbate ale unei carti.

This system doesn’t use any special hardware; it consists of just a device like an ordinary webcam, plus a commercial projector. Its capabilities are achieved by image processing technology.

  Partea interesanta este ca pentru a implementa totul, cei de la Fujitsu folosesc o camera web de rezolutie slaba, un proiector si un software special care face intreaga magie. Practic acel software calculeaza daca degetele noastre ating intr-adevar suparafata spre care sunt indreptate, el proceseaza imaginile pe care utilizatorul le selecteaza pe acele suprafate si nu numai. Tot ceea ce vedem in imagini este deocamdata disponibil doar in versiune de proiect, insa pana la sfarsitul anului viitor Fujitsu intentioneaza sa lanseze pe piata produse care au aceasta functionalitate.