Prima Pagina Apple Google si-ar dori ca Apple sa ofere Google Maps nativ in iOS

Google si-ar dori ca Apple sa ofere Google Maps nativ in iOS

  Incepand cu iOS 6 Apple a decis sa retraga aplicatia Google Maps din iOS pentru a nu mai plati sume importante de bani pentru licentierea sistemului, sau pentru ca Google nu vroia sa imlementeze un sistem de navigatie turn-by-turn in termenii Apple, si a implementat Apple Maps pentru utilizatorii sistemului de operare. Eliminarea aplicatiei Google Maps dintr-un ecosistem de peste 400 de milioane de iDevice-uri a fost o lovitura grea pentru Google, insa lansarea unei aplicatii dedicate in App Store a rezolvat o parte a problemei. Chiar si asa, Eric Schmidt, presedintele consiliului de administratie a Google, a declarat ca si-ar dori ca Google Maps sa revina in iOS sub forma unei aplicatii native.

  Vorbind intr-un interviu dat la o conferinta AllThingsD, Eric Schmidt a declarat ca Apple ar putea lua aplicatia Google Maps din App Store si ar putea-o transforma intr-o aplicatie nativa a iOS-ului, insa desigur ca acest lucru nu se va intampla. In ciuda eforturilor Google de a convinge Apple ca Google Maps trebuie sa fie nativ prezenta in iOS, compania din Cupertino nu va lua aceasta decizie, mai ales ca investeste sume serioase de bani in Apple Maps. In viitor Apple Maps va ajunge din urma Google Maps din anumite privinte insa e putin probabil sa poata depasi sistemul Google.

 • Competitia e solutia primordiala pentru un progres sanatos. Asadar deocamdata Google e mult in fata Apple la capitolul asta.

 • Bobby67

  La cum s-a prezentat Apple pana acum ,ma indoiesc ca in urmatorii 200 de ani v-a mai fi ce a fost!
  Incepand cu ios6 au avut numai probleme,de care s-au plans multi utilizatori.Au rezolvat unele dar au generat altele si tot asa o tin din update in update!

 • Alex

  Bobby67…. go to Android….acolo nu o sa mai ai probleme

 • Flops

  Cum scoate Google bani din aplicatia Maps?

 • Asa e are dreptate Flops

 • Bobby67

  Alex,ma duc unde vreau eu si n-am nevoie de indicatii!

 • Adri

  Personal cred ca Apple a procedat f bine ca nu le-a mai platit o groaza de bani celor de la Google pt maps si Youtube,care oricum ,trebuiau imbunatatite.Ce a urmat a fost benefic pt utilizatorii de idevice-uri,Youtube si Google maps sunt gratuite si mult imbunatatite,iar maps are potential,3D e super ,dar din pacate doar pt SUA(ma refer la 3d pt cladiri);Curios ,nu?! Acum Google si-ar dori din nou aplicatia de harti sa fie nativa in ios…Cam tarziu

 • liviu

  In fata tuturor obiectivelor unei firme sta MARIA SA CLIENTUL.
  Adica cel care da BANUL.
  Pe client nu il intereseaza ce prostii se intampla la varf , CLIENTUL vrea ca aplicatiile sa ii mearga. Indiferent ca e YouTube sau Google maps.
  NU il intereseaza ca Apple face economii de bani de pe spatele Google , nesimtitii astia de Applese laudau cu peste 125 miliarde de dolari in visterie si ca veniturile sunt in crestere.
  Cat dracu mai vrea sa creasca ? E prima firma de pe Terra vizavi ce smartphoane…
  Nu mai intereseaza ca presedintele Apple isi cere scuze de la posesorii de Iphone ca apple maps e mult mai proasta ca google maps. Vreau telefoane premium si aplicatii premium !
  Nu ma intereseaza ca peste 25 de ani apple maps va intrece google maps, viata mea mi-o traiesc ACUM si nu imi plac gainariile de la apple.
  Faptul ca apple nu vrea sa dea banii la google e praf in ochii prostilor.
  Oare cine mai pune botul astazi la gainariile astea ale lui apple//?
  Doar copiii …