Prima Pagina aplicatii AppGratis le cerea dezvoltatorilor bani pentru a le garanta expunere in App...

AppGratis le cerea dezvoltatorilor bani pentru a le garanta expunere in App Store

  AppGratis este o aplicatie retrasa din App Store de catre Apple si principalul motiv raportat in momentul retragerii era incalcarea unei prevederi a regulamentului Apple prevedere care avea legatura cu modul in care aplicatia prezenta promotii ale App Store-ului. Desi francezii care au dezvoltat aplicatia critica Apple si cer Uniunii Europene sa investigheze modul in care Apple isi administreaza App Store-ul, se pare ca la mijloc s-ar afla altceva. Cei de la AppGratis ar fi cerut bani unor dezvoltatori garantandu-le pozitionare buna pentru aplicatie si zeci, ori sute de mii de descarcari.

  Unor dezvoltatori francezii le-ar fi cerut pana in 100.000 de dolari pentru a le garanta faptul ca aplicatia lor ajunge intr-o anumita pozitie a App Store-ului unei anumite tari, iar in imaginea de mai sus aveti un tabel in care sunt prezentate App Store-urile importante, numarul de descarcarim(in mii), plus pozitia pe care urma sa ajunga aplicatia. Desi Apple nu ar fi prezentat acest motiv ca fiind cel al retragerii, si francezii de la AppGratis striga din rasputeri ca sunt nedreptatiti, daca ei se pretau la asemenea practici, atunci revenirea lor in App Store pare a fi doar un vis.

 • Mai stie cineva ce se intampla cu aplicatia MobilTeam Romania?

 • Claudiu daniel

  Era de asteptat , se stia , am mai discutata de astfel de practici cu apps de genul asta ! In fine cred ca tot noi avem de pierdut in astfel de cazuri ! Aici apple trebuie sa aiba reguli absolut stricte !! Ei vor continua sa existe oricum prin cei care au app deja si prin pagina lor de web !

 • ionica

  @Geobyte au dat faliment. 🙂

 • Pacat. Ideea a fost excelenta.

 • RaduEmanuel

  Asteptam de la dezvoltatorii Mobil Team o surpriza placuta! Un suflu nou cu o aplicatie mai interesanta!

 • E in proces de dezvoltare.