Cititorul de amprente din iPhone 5S va fi produs intr-un loc neasteptat

  Apple trebuie sa includa in iPhone 5S componente care sa diferentieze dispozitivul de restul smartphone-urilor disponibile pe piata, iar cititorul de amprente pare sa fi fost ales de catre americani pentru aceasta schimbare. Apple a achizitionat anul trecut o companie numita AuthenTec, ea dezvoltand solutii de securitate mobila pentru diverse companii, iar anul acesta investitia ar trebui sa dea primele roade. Apple intentioneaza sa implementeze un cititor de amprente dezvoltat de catre AuthenTec, insa surpriza este la alegerea companiilor care vor produce aceasta componenta.

Assuming this is the case, we predict a production flow of the fingerprint sensor as follows: Apple (design) –> TSMC (foundry) –> Xintec (wafer-level packaging) –> ASE and Sharp (module). While there’s no question that Apple possesses key fingerprint sensor technology, we also think TSMC is a reasonable foundry choice for Apple as it used to serve AuthenTec. We expect Xintec to make the supply chain on its expertise in wafer-level packaging and TSMC is its largest share holder. However, as it was loss-making in 2012, it’s possible Xintec will get capex support from TSMC for the new business.

  Daca pana recent Apple apela la Samsung pentru a dezvolta componentele principale din iDevice-uri, in ceea ce priveste cititorul de amprente Apple pare sa se orienteze spre o companie din Taiwan. In ideea de a se distanta cat se poate de mult de cei de la Samsung, compania Apple este interesata sa incheie contracte cu taiwanezii pentru a dezvolta aceasta componenta care va sta la baza campaniilor de marketing ce vor promova iPhone 5S. Pentru multi schimbarea va veni ca o surpriza, insa era normal ca Apple sa inceapa sa renunte definitiv la Samsung.