Prima Pagina Cosmote NetworkRank – comparatia calitatii serviciilor oferite de operatorii de telefonie mobila

NetworkRank – comparatia calitatii serviciilor oferite de operatorii de telefonie mobila

  Ieri v-am prezentat aplicatia OpenSignal care va permite sa aflati in care zone aveti cea mai buna acoperire pentru semnal GSM si trafic de date, dar si zonele in care puteti gasi rapid Wi-Fi HotSpot-uri gratuite. Acea aplicatie preia in mod anonim date de la utilizatorii care o folosesc, iar in baza sa a generat un tabel comparativ al operatorilor de tlefonie mobila din Romania. Deocamdata putem vizualiza doar informatii despre calitatea serviciilor de date oferite de catre operatori, iar Orange pare a oferi cea mai buna conexiune de internet, operatorul fiind urmat de catre Vodafone, Cosmote si Digi Mobil.

  Orange a fost intotdeauna laudata pentru calitatea serviciilor de date pe care le ofera clientilor sai, iar aceasta comparatie reconfirma acest lucru, daca mai era nevoie. Diferenta dintre cei 3 importanti operatori de telefonie mobila nu este chiar atat de mare, iar vitezele medii afisate acolo sunt mult mai mici decat cele pe care le veti atinge, mai ales daca locuiti intr-un oras.

 • Total de acord! Orange are cea mai buna viteza la internet.

 • villman89

  Da, si tot Orange e cel mai praf in semnal si se aude cel mai pr

 • villman89

  prost*

 • Mircea

  La orange megabaituse duce de nu ti dai sema, am si cosmote si spun ca nu sunt asa de hoti la internet

 • vladc

  am avut si abonament iphone la orage si pt ipad:
  – la iphone se consuma netul in draci singur si f mult, avand aceleasi setari standard
  – la ipad, desi nu am beneviat de vreun discount am luat colibri crezand ca pot rezilia oricand…dar nu a fost asa…

  m-am portat la vdf, sunt mai scumpi la aceleasi servicii, dar merita ( si iphone e mai scump vs samsung, dar merita)

  bafta tuturor!

 • vladc

  pS: mi-au umflat si factura cu 100 eur dupa o vacanta in egipt pt care cerusem tarifele anterior si am primit mesaj blank…totul pt 2 intrari pe net pe bvb.ro…

 • vladc

  zaone stiu ca e cu orange si sper sa nu se supere, chiar sunt sincer si client bun si imp cred pt telefonie mobila

 • irsp

  Tabelul din articol nu confirma in nici un caz calitatea serviciilor Orange, avand in vedere ca situatia se schimba imediat ce dai zoom pe intreaga Romanie si te plimbi putin harta. Sunt momente cand Vodafone, Cosmote sau pana si operatorul Digi.Mobil e pe primul loc, iar Orange pe ultimul. Pare mai mult lauda la adresa operatorului Orange, oricum se stie ca autorul articolului favorizeaza acest operator.

  Asa oricine poate face un screenshot cand unul din ceilalti operatori e in frunte pentru a da impresia ca operatorul respectiv ar oferi servicii de date mai calitative.

 • @vladc: In general am vazut mai multa lume plangandu-se de cosmote si Vodafone decat de Orange, cel putin pe partea de internet.

 • Decat Vodafone sau Cosmote care trebuie sa suni de mai multe ori pana se efectueaza apelul, mai bine Orange!!!

 • Delirium

  Am vodafone si nu trebuie sa sun de mai multe ori ca sa se initieze apelul, sint zone unde vdf nu are semnal si cosmote are, de net nu stiu prea multe, sint multumit de netul vdf, doar ca am prieteni cu orange care nu au semnal in zone destul de centrale, iar aici nu ma refer la 3g. In schimb nu sint multumit de abonamentul platit in ro, ceilalti operatori la fel au preturi mari fata de ce se ofera in tarile dinspre vest. In romania cred ca cea mai buna varianta ramine prepay-ul

 • Xyzt

  In Iasi Orange sta cel mai prost pe partea de voce. Mi se intrerup convorbirile si mie si prietenilor mei foarte des. Si toti avem telefoane de top. Ma trezesc in timpul convorbirii ca desi telonul “este conectat” (minutele se scurg pe ecran) nu aud nimic si nu sunt auzit.
  Pe partea de date, nu am nici un repros, merge 3G-ul super.

 • Xyzt

  P.S. Cand convorbirea se intrerupe,ambele telefoane interconectate au 5/5 liniute la semnal. Cum pot sa cred eu tabelul din articol in conditiile astea?

 • Nelu

  Si in Bistrita orange-ul pe voce e varza insa doar pe 3g. Daca de pe iphone dai disable la 3g convorbirile nu se mai intrerup. Probabil pe 3g prioritate au datele. De asemenea in zonele cu semnal 3g slab se intrerup convirbirile de voce, insa datele merg rezonabil.