Prima Pagina Apple Apple a returnat 8 milioane de iPhone-uri la Foxconn din cauza problemelor...

Apple a returnat 8 milioane de iPhone-uri la Foxconn din cauza problemelor de fabricatie

20130421-183213.jpg

Dupa lansarea iPhone 5, Apple a cerut companiei Foxconn sa intareasca masurile de verificare a iPhone-urilor produse in Asia, totul dupa ce utilizatorii au inceput sa se planga de faptul ca benzile laterale ale terminalelor incepusera sa se zgarie. Intre timp Apple a crescut productia de terminale, insa la jumatatea lunii martie intre 5 si 8 milioane de terminale ar fi fost returnate catre Foxconn. Dispozitivele fie aveau probleme de functionare, fie nu indeplineau standardele de functionare ale Apple, iar Foxconn ar fi pierdut aproape 200 de milioane de dolari din cauza aceasta.

The Taipei based Chain Business Daily is reporting today that their sources are saying that 5 to 8 million iPhones were returned from Apple on March 15 because they were either malfunctioning or didn’t meet Apple’s standards in terms of appearance. The number of faulty iPhones has reached 8 million units, the report said, citing the Foxconn source. The report also said it will cost Hon Hai 1 billion (US$161.8 million) to 1.6 billion Chinese yuan to repair the defective handsets.

Pentru noi vestea este buna deoarece Apple are grija ca in magazine ajung numai dispozitive care se apropie de perfectiune, insa stim cu totii ca asa ceva nu exista.

 • Dexter

  Acum … cine ii pune sa le faca in Asia ? Banuiesc ca doar acolo exista muncitori nu-i asa ? O asemenea companie care produce telefoane de asemenea calibru nu poate sa le faca in alta parte ? Doar banii conteaza si atat .

 • Addy C

  Am schimbat 3 i5 codate in vodaf si peste 6.0 nu se mai conecteaza la 3g. Mi-au spus sa il las asa fara alte upgradeuri. E normal Zaone?

 • Cristi

  @Addy, stiu ca intrebarea e retorica, dar e normal. Apple traieste din trecut. Vremurile i-au luat-o inainte. Numai ca noi, cei atasati atat de mult de produsele lor, nu vrem sa acceptam si sa recunoastem acest adevar.

 • adi

  Addy C, si eu am avut probleme cu iphone 4 la vodafone dar am rezolvat-o trecand la orange dupa ce mi-au spus la *222 ca iphone-ul 4s l-au scos din oferta pentru ca nu era compatibil cu reteaua(pentru ca erau probleme si cu un 4s). Vodafone dupa ce a trecut pe huawei cu totul s-a terminat.

 • BogdanTam

  Mai are cineva problema cu butonul Lock? Raspunde foarte ciudat la apasari, cand vrea, cand nu vrea, cand se apasa de doua ori (adica se stinge ecranul si se aprinde imediat lock-uit). E foarte stresanta problema si deja sunt la al doilea…

 • Lucian 4.2

  Apple vrea sa renunte la Samsung pentru productia de procesoare si ecrane si sa colaboreze cu chinezii. Atunci sa vedeti calitate pe iDevice-uri …

 • KLF

  Adica ~21USD ii costa un iPhone ?! WoW !

 • Serban

  @Lucian: nu stiu cat o sa mai dureze faza cu chinezii, pt ca macbook air care l-am cumparat in octombrie e made in usa, imac care a ajuns acum 2 saptamani e made in irland iar mac mini sunt USA. Deci clar linia mac cam a parasit asia si probabil odata cu colaborarea intel o sa inceapa si cu iphone in maxim 1-2 ani.

 • sori

  @ serban
  Numarul de iMac , MacBook fabricate si vandute este insignifiant comparativ cu cel de iphone-ipad . Nici asa, Apple nu are suficiente capacitati ca sa asambleze in SUA sau alte tari si doar o parte sunt partial asamblate acolo.
  Plus ca o mutare toatala a asamblarii intr-o tara dezvoltata, ar mari semnificativ costul produselor . Deci slabe sanse sa vezi iPhone asamblat in SUA .

 • Matzero

  @BogdanTam Si eu am avut aceasta problema cu i5 si alti 2 prieteni. La toti 3 ni le-au schimbat, momentan nu mai avem probleme.

 • chinezu

  Cred ca 8 mn e destul de mult ca procent de rebuturi in total productie. Nu stiu cum ia in calcul Apple aceste procente si ce standarde de calitate au adoptat, insa mi se pare mult. Asta inseamna ca in loc sa vinzi 8 mn si sa satisfaci cererea le dai inapoi. Mai mult, pe piata au mai “scapat” din aceste rebuturi.

 • BogdanTam

  @Matzero Este al doilea care are aceleasi probleme, cred ca mai astept, poate s-o remedeia problema intr-un lot mai din viitor :))

 • Am schimbat doua iPhone-uri 5… Primul probleme la butonul de pornit / oprit, al doilea probleme la toate butoanele (se apasau foarte prost). Nici de cel de-al treilea nu sunt multumit!

 • Pingback: Apple ar putea evita Foxconn pentru fabricarea iPhone-ului ieftin din cauza problemelor inregistrate in procesul de fabricare al iPhone 5 | iDevice.ro()