Siri este un pericol pentru soferi

  In SUA, si multe alte tari de pe glob, scrierea de mesaje si vorbitul la telefon sunt interzise in timpul conducerii unui autovehicul, insa utilizarea asistentilor personali precum Siri ar putea intra curand in aceeasi categorie. Un studiu derulat de catre o universitate din Texas releva faptul ca ambele forme de utilizare ale smartphone-urilor genereaza reactii intarziate ale soferilor, desi in cazul Siri, sau a altor sisteme asemanatoare, soferul nu isi ia ochii de la drum cand rosteste comenzile vocale. In medie, soferul reactioneaza de 2 ori mai greu decat in mod normal si acest lucru poate produce accidente fatale in anumite cazuri.

Using voice to send text messages while driving is just as dangerous as texting with fingers, with driver response times significantly delayed no matter which method was used, a study released on Tuesday showed. The study by the Texas Transportation Institute at Texas A&M University was the first to compare voice-to-text and traditional texting on a handheld device in an actual driving environment. “In each case, drivers took about twice as long to react as they did when they weren’t texting,” Christine Yager, who headed the study, told Reuters. “Eye contact to the roadway also decreased, no matter which texting method was used.”

  Cercetatorii spun ca indiferent de metoda de interactiune cu smartphone-ul, creierul este supus aceluias volum de munca si este incapabil sa ofere aceeasi atentie condusului autovehiculului. Chiar daca rezultatele nu au fost bune, soferii s-au simtit mult mai in siguranta utilizat sisteme precum Siri decat in situatiile in care scriau mesaje, insa performantele lor au fost negativ afectate in ambele cazuri. Studiul a fost facut pe 43 de participanti, deci relevanta sa nu este chiar atat de mare, insa probabil va genera elaborarea unui studiu evoluat care ar putea duce la o schimbare a legislatiei americane pentru a interzice utilizarea sistemelor precum Siri la volan.