Creatorul Siri sustine ca asistentul personal din iOS nu este un pericol pentru soferi

  Acum cateva saptamani de zile v-am prezentat un studiu realizat de catre cercetatori americani, acestia afirmand ca asistentii virtuali precum Siri reprezinta un pericol pentru conducatorii auto. Studiul demonstra ca scrierea unui SMS la volan sau folosirea Siri prezinta acelasi grad de pericol pentru soferi, iar acest lucru a lasat multa lume cu si mai multe semne de intrebare. Venind in apararea propriei creatii, Adam Cheyer, unul dintre creatorii Siri, sustine ca asistentul virtual nu este chiar atat de periculos precum il prezinta cercetatorii.

“I don’t think that there is any evidence that shows that if Siri and other systems are used properly in eyes-free mode, they are ‘just as risky as texting. Of course your driving performance is going to be degraded if you’re reading screens and pushing buttons. My goal is not to knock this particular study, I’m just dismayed that the message being communicated by news media—that ‘Siri is just as risky as texting’—is misleading. We welcome input from the telecommunications industry and look forward to working together to keep travelers safe.

  Cheyer sustine ca studiul realizat de catre cercetatori este gresit, deoarece in el soferilor li se cerea sa se uite la terminale in timp ce utilizau Siri, iar asistentul nu este conceput pentru a fi utilizat asa la volan. Siri dispune de un asa-zis car mode care permite soferilor sa interactioneze cu ele fara a lua ochii de la drum, iar in aceste conditii asistentul virtual nu este chiar atat de periculos precum il prezinta cercetatorii. Adevarul este ca ideea din spatele Siri a fost de a oferi un asistent capabil sa functioneze fara interactiune fizica cu terminalul si daca nu il utilizati altfel nu aveti de ce sa va temeti.