Prima Pagina Apple Tim Cook sustine ca sistemele de plati mobile sunt inca in stadiile...

Tim Cook sustine ca sistemele de plati mobile sunt inca in stadiile incipiente ale dezvoltarii

  De ani de zile se asteapta implementarea unui chip NFC in iDevice-urile companiei Apple, acest tip de dispozitiv urmand a permite efectuarea de plati mobile in puncte special dedicate. Apple nu pare dispusa sa faca acest lucru acum, a implementat sistemul Passbook in iOS 6, iar in cadrul conferintei audio pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q2 2013, Tim Cook a afirmat ca sistemele de plati mobile se afla in continuare in stadiile incipiente ale dezvoltarii. Afirmatiile de acum nu sunt noi, Apple spune incontinuu de cativa ani de zile ca sistemele de plati mobile nu s-au dezvoltat indeajuns de mult pentru a fi luate in considerare si pana se va intampla acest lucru, Apple se va lipsi de ele.

  In fiecare an apar zvonuri care indica faptul ca Apple urmeaza sa implementeze asemenea sisteme in iDevice-uri, ele sunt alimentate de catre brevetele de inventie pe care le tot inregistreaza compania americana, insa in final nimic nu ajunge sa fie implementat si daca asteptati asa ceva, ar fi bine sa va luati gandul de la el.

  • Puiu Stefan

    NFC exista in galaxy s3 inca de la aparitie toata lumea era uau ca are nfc si iphone 5 nu are si pe toate site urile am vazut comparatii de genu dar oare a utilizat cineva nfc ul din galaxy vreodata? Sau doar s a mandrit ca il are…doar atunci cand va aparea ceva pe iphone cum s a intamplat de fiecare data va fi revolutionar si lumea va incepe sa l foloseasca…apple stie cand o tehnologie este intr adevar utila si cand trebuie imolementata cu adevarat nu doar asa sa fie acolo dar fara nicio utilitate ci doar atunci cand trebuie…

  • Stefan

    @ Puiu Stefan NFC-u’ e una iar platile electronice care vor folosi aceasta tehnologie, e alta. Apple vorbeste despre securitate, nu despre implementarea chipului propriu zis.
    SIII foloseste NFC (dar si WiFi Direct) la acel S Beam (transfer prin apropierea a doua telefoane)