Tim Cook: iPhone-ul va avea candva un ecran de 5 inch, Samsung este principalul competitor al Apple

  In cadrul sesiunii de intrebari si raspunsuri ce a avut loc dupa terminarea conferintei audio pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q2 2013, Tim Cook a raspuns catorva intrebari putin cam incomode adresate de catre jurnalisti. Una dintre ele are legatura cu ecranul de 5 inch al iPhone 6, intrebarea bazandu-se desigur pe zvonurile aparute pana acum pe internet. Exact precum in cazul implementarii tehnologiei 4G LTE, Tim Cook sustine ca utilizarea unui ecran de asemenea dimensiuni ar impune efectuarea unor concesii in ceea ce priveste rezolutia, balanta culorilor, portabilitatea, claritatea si compatibilitatea aplicatiilor, iar Apple nu este dispusa sa le faca. Practic Tim Cook spune ca in momentul in care partenerii Apple vor reusi sa produca un ecran de 5 inch care sa fie perfect pentru Apple, el va fi implementat in iPhone.

My view continues to be that iPhone 5 has the absolute best display in the industry. We always strive to create the very best display for our customers. Some customers value large screen sizes. Others value other factors such as resolution, white balance, color, portability, clarity, compatibility with apps… Our competitors have made some significant trade offs in many areas in order to ship a larger display. We will not ship a larger display iPhone while these trade offs exist.

  Vorbind despre concurenta, Tim Cook afirma ca RIM a fost in trecut principala companie concurenta a Apple, insa in momentul de fata Samsung ocupa aceasta pozitie. In combinatie cu Google, Samsung se dovedeste a fi principalul competitor important al Apple si asta pentru ca deocamdata coreenii reusesc sa vanda, doar conform analistilor si fara cifre reale, mai multe smartphone-uri decat Apple, iar alta companie nu se apropie de aceste performante. Desi Tim Cook este increzator in capacitatea Apple de a ii intrece pe coreeni, e putin probabil ca acest lucru sa se intample foarte curand.

In the beginning RIM was the strongest player. Of course today our top competitor form a hardware point of view would be Samsung, and married to Google on the software side. They’re obviously tough competitors but we feel we have the best products by far… continue to feel very confident about our product pipeline. We have the best ecosystem by far. We’re going to keep augmenting it and making it better and better. I feel very good about our competitive position.

  La final merita mentionat faptul ca Tim Cook se asteapta ca un produs dintr-o categorie noua, neaccesata de catre Apple, sa genereze o crestere importanta pentru companie si probabil vorbim despre iWatch.

11 COMENTARII

  1. Noooooo nooooooo cum ecran de 5”!!!Steve Jobs a lasat testament ca 3.5” este perfect si ideal,iar credinciosi din acest lucru si-au facut un cult numit 3.5”.Blasfemie,sa moara Tim Cook,ars pe rug,auzi l;a el ecran de 5”.Pai daca scoate el iphone din plastic si cu ecran de 5 inch,cum naiba ne mai luam de samsung,cum mai radem de ei ca au palete de ping pomng cand noi vom avea carpatoare de paine…..

  2. probabil se refera sa implementeze ecran de 5″ dar la dimensiuni echivalente cu cele ale iphone 4/5. Deci probabil or sa schimbe/anuleze home button atunci cand din punct de vedere software or sa fie impecabil

  3. I-ai cam pus cuvinte in gura. El nu spune ca va implementa ecran de 5″ ci doar faptul ca daca va fi posibil fara ca nici o concesie sa fie facuta (asta din ce zice incluzand si faptul ca dimensiunile nu trebuie sa creasca pentru ca nu toti vor un televizor in buzunar) atunci ecranul va creste.

  4. @Radu
    Si cum ai vrea sa implementeze un ecran de 5 fara sa creasca dimensiunile telefonului ?
    Daca pastreaza actualele proportii si design, iPhone de 5 va fi mai mare decat S4 sau HTC One .

  5. Nici nu se compara 5 inch de a apple cu 5 inch-ul de la ceilalti.
    iPaleta de iPing-iPong va putea fi operata si de cei cu manute mici pentru ca va fi dotata cu prelungitoare de degetele.

  6. @lucian 5″ raman tot 5″ oricum ai masura
    ma indoiesc ca apple o sa faca un ecran de 5″ care sa masoare 4″ 😉
    te vezi ce scrii??

  7. @real: cred ca Lucian se refera ca dimensiunea frontal de la iphone 4s de ex daca ar fii toata doar display ar putea avea ecran de 4.7-5″

  8. Hahaha, ce vrajeala are Cook asta in el. Este evident ca ar scoate de 5″ cu tot cu compromisuri. “Cheap iphone” ce este? Problema lui este faptul ca nu ar putea sa il scoata pe piata la un pret competitiv. Ecran mai mare, baterie mai mare, carcasa mai mare etc = costuri. Daca actualul iphone costa cat costa, probabil ca cel de 5″ ar avea pretul de pornire de la 7-800 de dolari. Cica nu face compromisuri, dar tot el zicea aseara ca vrea sa rupa piata din china cu iphone 4, telefon cu defect de fabricatie.

    Cum mai zice domnu’ Cook: oamenii nu au nevoie de incarcare prin inductie sa isi incarce iphone-urile la incarcatoare third party nelicentiate la ei. Oamenii au nevoie sa plateasca cipurile din cablurile lightning.