Apple te ajuta sa-ti gasesti masina in parcare si sa o pornesti cu un iPhone

  V-am spus astazi ca Apple cheltuie din ce in ce mai multi bani pentru cercetare si dezvoltare, iar acum va prezint un bun exemplu al rezultatelor obtinute de catre companie in urma acestor investitii. Astazi a fost publicata o cerere prin care compania Apple incearca sa breveteze o tehnologie ce ne permite sa descoperim rapid locatia in care ne-am parcat masina. Tehnologia companiei este ideala pentru parcarile din interiorul mall-urilor sau orice alte parcari care sunt construite in cladiri, descoperirea masinii facandu-se cu ajutorul tehnologiei Bluetooth.

  Pentru ca sistemul sa functioneze, masina trebuie sa aiba Bluetooth incorporat, acea parcare trebuie sa aiba un server la care sa va conectati, pentru ca mai apoi pe iDevice sa va apara o harta cu ajutorul careia puteti ajunge la masina. Inovatiile celor de la Apple nu se opresc la descoperirea masinii, compania din Cupertino gandindu-se ca noi putem inlocui cheile sau telecomanda masinii cu iPhone-ul. Cei de la Apple descriu un sistem complex care ne permite sa deschidem usile masinii folosind iPhone-ul, iar de indata ce intram in masina o putem porni tot cu ajutorul smartphone-ului Apple.

In some embodiments, the vehicle-related operation can include a personalization operation, in which the vehicle automatically adjusts an environmental setting (e.g., seat position, mirror position, temperature controls, settings for an audio or audiovisual entertainment system) based on the received vehicle access credential and/or on the particular portable device from which the vehicle access credential is received.

  Desigur ca sistemul nu ar fi complet daca nu am putea controla de pe iPhone radio-ul, scaunele, trapa, oglinzile si daca masina nu ar ajusta automat toate aceste obiecte in baza unei autentificari facute cu iPhone-ul si a unui profit prestabilit. Tehnologii de acest gen exista deja pe piata si nu sunt chiar atat de putine, deci tot ceea ce face Apple este sa redescopere roata.