Prima Pagina Apple iLens – conceptul unei camere “Apple” pe care oricine si-ar dori sa...

iLens – conceptul unei camere “Apple” pe care oricine si-ar dori sa o aiba

  Inainte ca Steve Jobs sa revina in functia de CEO al companiei Apple, cei din Cupertino produceau o serie de camere care nu s-au bucurat de prea multa popularitate pentru ca nu erau chiar atat de bune si nu faceau poze grozave. Steve Jobs a decis sa puna capat rusinii si a scos camerele din productie, iar de atunci si pana acum compania americana nu a mai produs vreun alt dispozitiv asemanator, insa a decis sa implementeze camere in iPhone, iPad sau iPod Touch si a decis sa le imbunatateasca anual.

Dual lens system on the iLens provides you with an option to click with the 50mm prime lens on the main device. Magnetically attachable zoom and telephoto lens give you more dynamic photography options. The magnetically attachable lens sits on top of the primary device lens, which is the 50mm prime lens. The lens and the device communicate to each other via NFC Standard. Gesture sensitive lens casing provide with lens zoom and focus manipulation. Also, an integrated ring type flash unit around the lens casing avoids any shadow cast by the lens. This makes the iLens a powerful camera with a full size image sensor that is genuinely pocket-able. The cubical design for the lens casing, instead of the traditional and a much familiar cylindrical design, was taken into consideration for ease of storage. As DSLR lens do roll away, if handled carelessly. Unlike a DSLR, the image sensor is sealed behind the 50mm prime lens, so there is no chance of sensor dust damage during lens changes. A scratch resistant UV filter tops the lens, so there is no need for a lens cap.

  Daca Apple nu se gandeste sa produca o noua camera, cineva s-a gandit sa dezvolte un concept al iLens, o camera mirrorless foarte subtire care permite atasarea unei lentile principale de 50mm. Folosind un sistem magnetic pot fi atasate lentile telepohoto care permit efectuarea de zoom la distante mari, acestea fiind amplasate direct deasupra lentilei principale. Lentilele si camera comunica prin intermediul unei conexiune NFC, iar partea interesanta este ca lentilele pot fi manipulate prin gesturi.

  iLens vine echipata cu un Retina Display de 4.8 inch, chip A8, si un design extrem de atragator, un asemenea produs putand atrage enorm de multi consumatori. Practic avem in fata un concept al unei camere a viitorului pe care probabil nu o va produce vreo companie.

 • Mihai

  Zaone…insista si tu la baieti sa actualizeze aplicatia , a trecut mai bine de jumatate de an si nimic.

 • Cody

  Ceva revolutionar ce numai Apple reuseste sa faca

 • radu

  utilizez zilnic aplicatia , de pe un iphone 5 si chiar miar place sa mearga pe tot ecranul . Te rog acualizeaza aplicatia ! 😀

 • romulus

  chiar te lasa gura casca foarte frumos

 • Eco

  Nice . Astept si eu actualizarea pt iPhone 5.

 • hamham

  uau!!! Super tare camera, arata impecabil dea dreptul!
  Sper sa nu cantareasca 1 kil la cata sticla are nevoie, si sper ca va face super poze, mai ales ca vin cu mare viteza tare din urma si Nokia… Camera asta ar trebui sa aibe vreo 40 megapixeli si ar rupe gura targului cu asa camera marca Apple!
  Doar cat ai tine telefonul la ureche sa vorbesti si ar vedea toti de prin metrou sau autobuz (chiar si la terase) ca ai iphone cu camera asta super smechera! Si in plus, daca ai pune si lentila aia groasa, ai putea tine mai bine in mana iphone-ul…
  Mai ramane problema protectiei sticlei, dar daca pune Apple sticla de safir o sa fie super OK.
  Astea materiale de calitate, asta se chiama “calitate Apple”!

 • Mihai

  @hamham : 1. Ai citit articolu inainte sa comentezi ? Sau doar te’ai uitat la poze ?
  2. Macar din poze trebuia sa iti dai seama ca este o camera foto si nu ai motiv sa o duci la ureche in autobuz :)) 3. Stii ce este ala concept ?

 • thomas

  e preaaaa:))))

 • Mihai

  Mi-as dori asa ceva. Daca ar aparea, ar fi competitor pentru Galaxy Camera .

 • hamham

  @ Mihai, da tu ai citit comentariul meu care il comentezi???
  Am zis ca atunci cand duci telefonul la ureche, se vede pe spate ca ai o camera smechera! nu am zic sa duci camera la ureche 😀
  Stiu ce e ala concept… e ceva conceput deocamdata, dar inca nu este implementat!

 • @hamham
  Taci acolo! :))

 • Mihai

  @hamham…l’am citit, de doua ori. A doua oara l’am citit razand :)))

 • hamham

  @ Mihai
  Ma bucur Mihai ca ai ras… sper ca ai ras de comentariul tau :)))