Revolutia in fotografia pentru smartphone-uri va veni de la aplicatii precum FocusTwist (Video)

[vimeo]http://www.vimeo.com/63354755[/vimeo]

  Acum cateva luni de zile am vazut pentru prima oara Lytro Light Field Camera, o camera care permite utilizatorilor sa inregistreze poze ale caror focus poate fi modificat chiar si dupa salvarea lor. Ideea este geniala si ne permite practic sa schimbam focusul unei poze pe orice punct dorim, chiar si dupa ce ea este salvata, iar un sistem asemanator este disponibil de saptamana aceasta in App Store. FocusTwist este o aplicatie care ne permite sa inregistram poze cu iDevice-urile noastre, focusul acelor poze putand fi modificat chiar si dupa salvarea lor.

Capture and share twists, images that can be *refocused* later! Add a cool and fun dimension to your photographs and impress your friends and family. Twists are great for food, toys, fashion, nature, architecture – any scene with multiple elements to focus on. For best results, compose a scene with something interesting very close to your phone’s camera (3-4 inches away) and something else further away (> 5 feet). Try to hold the phone still during the few seconds it takes to capture a twist.

  Pentru a permite o asemenea functionalitate in terminale mobile, FocusTwist inregistreaza simultan mai multe poze cu focusul plasat in diverse unghiuri, iar cand utilizatorul doreste sa modifice focalizarea, o poate face si ii este afisata o poza cu un focus diferit. Tehnologia nu este perfecta, mai ales ca pentru a avea poze perfect focalizate trebuie utilizat un trepied, insa macar avem acum posibilitatea de a beneficia de aceasta tehnologie in iDevice-urile noastre fara a cumpara o camera speciala care nu este chiar atat de ieftina.

[vimeo]http://www.vimeo.com/49201045[/vimeo]

  Desi la o prima vedere tehnologia nu pare chiar atat de extraordinara, compania care va reusi sa implementeze un sistem 100% functional nativ in camera unui smartphone ar putea avea un avantaj serios in fata concurentilor. Daca Apple ar face acest lucru, ar putea veni in sfarsit cu functii utile pe care utilizatorii le-ar aprecia pe deplin, mai ales ca idevice-urile se afla in topurile terminalelor cu care se inregistreaza cele mai multe poze. Eu sper ca Apple sa se gandeasca macar la o asemenea tehnologie pentru iDevice-uri si sper sa o avem disponibila in viitor in iOS.

Pretul initial:
Numele:
FocusTwist

1.79

s





Developer: Arqball
Categoria: Photo & Video


Descriere: *** GIZMODO APP OF THE DAY 4/22/13 ***
“…have a blast Twisting and refocusing to your heart’s content.”

*** TOP 5 Paid Photo & Video Apps ***

*** Engadget 4/23/13 ***
“After playing with the app oursel…


Dimensiunea aplicatiei este: 1.6 Mb