Numarul de mesaje text instant trimis prin aplicatii pentru terminale mobile este mai mare decat numarul de SMS-uri trimise de pe telefoane mobile

  Anul trecut operatorii de telefonie mobila au inceput sa observe primele scaderi semnificative ale profitului generat de trimiterea de mesaje SMS, iar unii dintre ei au inceput sa se gandeasca la metode suplimentare prin care pot taxa traficul de internet facut de utilizatori in timpul derularii de conversatii folosind diverse aplicatii. In App Store si Google Play exista nenumarate aplicatii precum WhatsApp Messenger, Facebook Messenger, Skype, Yahoo! Messenger, Viber, etc, si adunandu-le cu sistemul iMessage ajungem la un total de 19 miliarde de mesaje text instant trimise zilnic.

Informa said almost 19 billion messages were sent per day on chat apps in 2012, compared with 17.6 billion SMS texts … It has projected that nearly 50 billion messages will be sent per day using these apps by 2014, compared with just over 21 billion traditional SMSs. However, it said that despite the growing gap between the two, SMS will continue to remain a key player in the sector.

  Comparand cele 19 miliarde de mesaje instant cu 17.6 miliarde de SMS-uri trimise zilnic, observam ca utilizatorii nu mai sunt interesati de vechile metode de comunicare. Acum majoritatea uita de SMS-urile incluse in abonament si prefera sa poarte conversatii rapide cu prietenii prin intermediul diverselor aplicatii pentru terminale mobile. Anul trecut 115 miliarde de dolari au fost generati de trimiterea de SMS-uri si cifra ar urma sa creasca in urmatorii ani, in ciuda faptului ca aplicatiile de mesagerie instant devin tot mai populare.

2 COMENTARII

  1. Sms ul o sa continue( disminuit desigur) sa existe ca si convorbirile gsm !
    Iar plangerile operatorilor sunt false !
    Din sms nu faceau atatia bani cat fac din abonamentul la traficul de date !
    Acum i-ti ofera sms uri nelimitate in orice retea plus net numai sa te abonezi ! Si au dat seama ca exagerau cand te jupuiau pt un sms !!