Nokia implementeaza camere bune in smartphone-uri pentru a atrage posesorii de iPhone-uri si terminale Android

  Nokia, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile, crede ca prin implementarea de camere performante va atrage posesorii de iPhone-uri si tablete Android. Smartphone-urile Nokia au unele dintre cele mai bune camere pentru terminale mobile, iar finlandezii au decis a investeasca intr-o companie americana care produce un nou tip de camere performante. Ideea lor este ca implementand in smartphone-uri camere care inregistreaza poze si filme de calitate ridicata vor putea atrage posesorii de smartphone-uri iPhone si Android.

Nokia Growth Partners, the venture- capital arm of Nokia (NOK1V) Oyj, plans to invest in California startup Pelican Imaging as the phonemaker seeks to win back customers from Apple Inc. (AAPL) and Android devices with cameras that give greater depth and ease of splicing together images. The Pelican investment is part of a push to differentiate Nokia as it tries to stimulate demand in its Lumia smartphones, which run Microsoft Corp.’s Windows software, to reverse falling sales and recover market share.

  Desi utilizatorii pun foarte mare accent pe camerele performante din smartphone-uri, pana acum Nokia nu a reusit sa convinga prea multa lume sa renunte la un iPhone sau smartphone Android, aducand in atentie doar argumentul unei camere mai bine. Ideea de a avea o camera performanta in smartphone trebuie urmarita si investitii masive trebuie facute in acest domeniu, insa strategia finlandezilor nu este una castigatoare si nu va face altceva decat sa genereze pierderi pentru companie.

8 COMENTARII

  1. O camera buna trebuie sa fie insotita si de un soft bun pentru a-i pune in evidenta calitatile!
    Daca vor veni si cu un soft bun ,ar avea sanse sa castige consumatori !

  2. Am avut cândva un N 96 cu simbian foarte lent ca procesor dar care făcea poze reușite datorită lentilelor Carl Zeiss cu care sunt prevăzute unele terminale Nokia iar dacă ifoanele ar fi avut așa ceva ar fi fost imbatabile

  3. Nokia are camere foarte bune pe seria Lumia. Chiar si Windows Phone cu care vin e un OS foarte ok. E diferit de iOS si Android, si asta conteaza mult! Bravo lor, si sper ca, competitia sa creasca ! Noi vom avea de castigat.

  4. Windows phone ar putea fi mai bun cu adevarat daca ar avea aplicatii mai multe.Doar atunci nokia ar avea succes. Dar nu vad multi developeri interesati de el.

  5. Microsoft are o solutie pentru problema aplicatiilor in urmatoarea versiune Windows despre care se zvoneste ca va aduce compatibilitate intre aplicatiile desktop si cele mobile.
    Tehnologia PureView inca nu a ajuns in intregime la gama Lumia, dar probabil vom aveam mai multe detalii la evenimentul din 14 mai.