Prima Pagina aplicatii Google sustine ca Google Now nu afecteaza autonomia bateriei iDevice-urilor

Google sustine ca Google Now nu afecteaza autonomia bateriei iDevice-urilor

  Zilele trecute v-am spus ca sistemul Google Now al celor de la Google afecteaza autonomia iDevice-urilor noastre si v-am explicat o metoda simpla prin care puteti rezolva problema. Avand in vedere ca internetul s-a umplut rapid de oameni care acuzau Google ca a lansat pe piata o aplicatie care reduce semnificativ autonomia bateriei folosind serviciile de localizare, compania americana a raspuns acestor acuzatii spunand ca sistemul lor functioneaza in mod corect, fara a afecta autonomia.

Reports that Google Now drains battery life are incorrect. We understand people’s concern about seeing the Location Services icon stay on when they use Google Now. Many apps that keep the icon on actually do drain the phone’s battery because they require very accurate location. (For example a navigation app has to run your GPS all the time to keep you from missing your turn.)

  In mod normal aplicatiile pentru iDevice-uri folosesc in mod constant GPS-ul pentru a oferi informatii despre locatii, insa Google Now functioneaza intr-un mod diferit. Cei de la Google sustin ca Google Now lor interogheaza turnurile de telefonie mobila si Wi-Fi HotSpot-urile pentru a oferi informatii geolocalizate, iar acest lucru nu ar trebui sa afecteze autonomia bateriei. DIn pacate, procesul de verificare constanta necesita energie suplimentara si chiar daca GPS-ul nu este utilizat, autonomia este oricum afectata.

We extensively tested Google Now on iOS for months and didn’t see reports of significant battery impact — we would encourage you to try it in the Google Search app for a few days and we don’t expect you to see significant impact on your battery. If you are seeing a problem, please do tell us (just tap feedback in the app settings). We take user feedback very seriously.

  Problema aceasta nu a fost raportata de chiar toata lumea, insa daca voi ati intampinat-o, va recomand sa cititi articolul scris de mine zilele trecute pentru a readuce lucrurile la normal.

Pretul initial:
Numele:
Google Search

Gratuit

s

Developer: Google, Inc.
Universala
Categoria: Reference


Descriere: Search faster and easier with the latest Search app from Google. Get just the right information at just the right time with Google Now. Search handsfree with enhanced Voice Search.

Answers before you ask …


Dimensiunea aplicatiei este: 19.3 Mb


 • razvanrazy

  Ba afecteaza serios. Cine are jailbreaks si sbsettings, poate vedea ca ramane mereu deschis (in processes) chiar daca-l inchizi.
  Eu dimineata l-am sters.

 • Lucian 4.2

  Inca o afirmatie generala care are ca scop intoxicarea prostimii.
  E chiar asa de greu de verificat cu cat reduce autonomia?

  Si ia zi mai, razvanrazy, ce intelegi tu prin “afecteaza serios”? 50%? 80%? Sau habar n-ai, te-ai trezit si tu vorbind?

 • Turcu Alin

  lucian inseamna ca programul consuma aiurea chiar si cand nu il folosesti de ex noaptea care in mod normal ar fi trebuit sa se consume doar cateva procente ~5% el ia dublu sau mai mult asa ca il dezactivez de la confidentialitate, app am exact ca razvanrazy

 • razvanrazy

  Domnu’ Lucian 4.2, verifica inainte sa comentezi aiurea. Cat timp o aplicatie sta mereu deschisa si nu o poti inchide, inseamna ca-ti consuma putere la baterie (prin RAM-ul utilizat constant) si internet. De cand il am, de la o zi (de dimineata pana seara) cat ma tinea telefonul, am ajuns sa-l incarc pe la 17-18 (dupa o incarcare dimineata sau seara dinainte).

 • Lucian 4.2

  Domnu’ razvanrazy, cel mai mare consumator de energie este ecranul, nu RAM-ul si nici internetul. Lasand la o parte faptul ca Google Now nici macar nu trebuie sa utilizeze internet cand e in stand-by.
  Deci tu spui ca te tinea o zi si acum te tine pana la orele 17-18.
  Luand o zi ca interval 7-22 avem 15 ore. Deci atat te tinea inainte.
  Acum ai ajuns la 7-17 deci avem 10 ore.
  Rezulta o reducere cu 33% a autonomiei.
  Da-mi voie sa nu te cred dar ca sa nu-ti spun ca minti (fara sa verific), am instalat Google Now pe iPad sa vad si eu reducerea de 33% data de RAM si internet.

 • Olimpiu

  Nu stiu ce afecteaza si ce nu, dar mie de 2 zile imi dispare curentul din baterie in cateva ore, chiar si fara sa-l folosesc. Azi la 3:20 l-am decuplat de la incarcator si acum (14:36) l- am pus pentru a treia oara la incarcat ca mai aveam 10% !!!

 • Turcu Alin

  lucian prietene, internetul si jocurile consuma cal mai repede bateria, acum si in functie de cat il folosesti dar iti spun un singur lucru nu vorbi fara sa stii, cat timp iti sta gps activat inseamna ca el e folosit si automat consuma si pe langa el dak il mai lasi si conectat si la vre-o retea wi-fi sau 3g si data activate automat google now cauta date chiar si in stand-by asa ca trage si tu concluzii

 • Andrei

  Razvane esti slaB raU :)) arunca telefonul ca nu e de tine. Daca apesi pe home normal ca ramane procesul pt ca nu asa se inchide aplicatia:) . Vorbesti prosti si mai si minti …. Arunca telefonul si nu mai minti 😉

 • E-1

  @ Turcu Alin
  GPSul se activeaza doar daca vrei tu sa se activeze; Google Now nu poae porni automat GPSul.
  Google Now se foloseste de antelene GSM de pe cladiri, doar atunci cand iphone-ul isi face refresh-ul pentru o secunda ca sa vada daca sunt retele cunoscute in apropiere.
  Eu cred ca aplicatia asta este bine gandita, la ea lucrand totusi sute de ingineri software; la bunul simt imi dau seama ca s-au gandit si ei la cel putin aceleasi lucruri la care ne gandim si noi.

  Cu sau fara Google Now, telefonul oricum iti va manca baterie daca il tii cu GPSul deschis, cu wi-fi pornit, si/sau cu 3G pornit.

 • liviu

  Poate Google a inventat perpetuum mobile de speta a treia si voi nu ati aflat…