Performantele si sistemul de operare conteaza cel mai mult pentru voi cand cumparati o tableta

 

  Intrigat de rezultatul unui studiu derulat in SUA, m-am gandit sa va intreb pe voi ce conteaza cel mai mult atunci cand alegeti sa achizitionati o tableta noua, iar rezultatele sondajului le aveti in imaginea de mai sus. Conform alegetilor, performantele, sistemul de operare si producatorul sunt cele mai importante lucruri pe care voi le luati in calcul, autonomia, design-ul si calitatea ecranului ocupand pozitii inferioare in ierarhia importantei.

  Raman in continuare foarte uimit sa vad ca pretul si marimea ecranului ocupa pozitii atat de neimportante in cadrul rezultatelor sondajului vostru si ma asteptam ca macar pretul sa se situeze printre primele pozitii, insa nu este asa. La sondaj au participat 2305 persoane.

19 COMENTARII

  1. Eu următoarea tableta pe care o voi cumpăra cred ca va fi una Windows 8 de 7-8.Apple începe sa piardă teren daca va apărea Acer W3-810 la prețul care se vehiculează 380-400 euro.Atunci vreau sa vad cu ce vine Apple pe piață.Windows 8 nu mai e Android si procesor i3-i5-i7 nu mai sunt quad core Android :).Chiar vreau sa probez tableta asta cand va apărea.

  2. Eu aleg tableta pentru ecran. Nu sunt fanul ecranelor mari dar mai mult spatiu conteaza si mai ales sistemul de operare

  3. Măi Zaone, cum vrei tu ca pretul sa conteze in Romania? Pai intr-o tara saraca unde majoritatea celor ce-si cumpara gadget-uri umbla cu pantalonii rupti in fund, te astepti ca pretul tabletei sa conteze? Gaura din tur se vede sau nu se vede dar gadget-ul scos in metrou incanta privirile metroistilor (ca tot se poarta vamaiosii :))

  4. @Adriane, nu conteaza asa de mult pretul nu pentru ca am fi noi cei mai bogati din Universul asta, ci tocmai dimpotriva; suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine si proaste. Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun, insa eu daca vreau o tableta, atunci dau bani pe ceva bun si care stiu ca ma va tine. Nu imi dau banii pe prostii facute din materiale slabe, nu dau banii mei pe sisteme de operare gen China sau Android, si nu dau banii pe tablete cu ecran care ba accepta touch ba nu (vezi tabletele autohtone). Nu cred ca chiar nu conteaza pretul deloc, insa nici nu o sa risipim banii, chair daca ar fi 200 de euro. Pentru mine, 200 euro pe tablete de tot rasul sunt bani aruncati in foc. 600-700 de euro pe un iPad sunt bani cheltuiti frumos, investiti, chiar daca sunt mult mai multi.

  5. Adrian sincer ma costat timp sa te inteleg… jargoul e de vina ! 
    -Exista un proverb ” suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine” ! Adica sa tot probez toate marcile si sa-mi dau seama ca se rup si raman descult in parc am pierdut si bani si timp , ajung tot la ce e mai bun ! 

  6. …la ce sa alegi un iOS, cand din start, nu poti face niste chestii simple, cum ar fi:
    – nu poti pune muzica pe el, de pe laptop-ul unui prieten la care esti;
    – nu poti pune documente *.docm in aceleasi conditii;
    – nu poti copia poze in el, de pe terte suporturi media si invers;
    ….
    ….
    Bine ca suntem “protejati”, iar in final au toti “cei cu adevarat interesati” acces la device-urile noastre, cei restrictionati cu adevarat fiiind tot noi…..

  7. @AKK, si pantalonii tot rupti sunt? Eu despre asta vorbeam aici, genul ala de-si cumpara Ferrari si il inchiriaza pe la nunti ca n-are bani de benzina, prin Caracal parca era unul.

    @Claudiu daniel am sa incerc sa-ti traduc tur = dosul pantalonilor adica in cur. Acum e mai clar pentru tine?

    In ceea ce priveste proverbul englezesc… “Sunt prea sarac sa-mi iau lucru prost” nu se aplica si in Romania. Sunt destui pe saitul asta care abereaza cu aifoane si aipeduri si cand isi scot nevasta in oras impart un covrig amandoi. Despre asta discutam aici, daca puteti voi intelege.

  8. Inca ceva @Claudiu daniel si pe mine “ma” costat timp sa vad cum măcelarești limba română. Ori poate “nuti” pasa ca “m-ă” obosesc citind astfel de mesaje. Camerele de la examenul de bacalaureat “e” de vina!

  9. Este adevarat ca Romania e o tara saraca. Dar, daca tot este sa faci o investitie, cumpara ceva care sa iti foloseasca. iDevice-urile sunt scumpe, dar ofera acel “ceva” unic. Acum, practic vorbind, am doar un iPod Touch 4g, de care sunt inca multumit. Cat este, imi ofera ceea ce am nevoie. Sunt si mai multe minusuri, dar un iDevice ramane un iDevice.
    Il mai tineti minte pe Dorel, cu iPhone 2G? Ii ofera calitatea si ce are el nevoie: un telefon rezistent, de folosit pentru 10 ani?

  10. Eu unu am optat pt o tableta Samsung Note 10.1 tab. Face cam tot ce astept sa faca o tableta. ( asta a fostcriteriul de selectie)

  11. Am citit din curiozitate comentariile de oe acest site la care am ajuns intamplator. Dezbaterea poate continua: care este cea mai buna tableta, sau ce tableta ne-am dori? Ce alegem ? Sistemul de operare, calitatea ecranului inclusiv dimensiunile, performantele procesorului, numele producatorului? Sau toate la un loc? Pentru mine raspunsul nu este simplu, dar deja am decis, deocamdata. Folosesc mai multe tablete, dar cea care intea-devar nu dezamageste si se comporta impecabil este iPad. De departe intruneste aceste asteptari. In ansablu sistemul de operare, calitatea tabletei de la finisaje pina la ecran, usurinta cu care poti sa folosesti tableta recomanda iPad-ul. Si Samsung-ul este o tableta buna, la fel si Toshiba cu Android sau Google Nexus, dar sunt sub iPad atat ca sistem de operare cat si ca functionare si executie. Sa nu fiu inteles gresit. Folosesc cu placere si Nexus-ul de exemplu, dar satisfactia este mai mare atunci cand am in mana iPadul. Am incercat si o tableta romaneasca, Allview 3 speed duo. Am returnat-o in aceeasi zi. CATASTROFA! Pierdere de bani. Nu dati banii pe astfel de produse no name. Chiar daca sint la jumatate pret tot nu merita. In concluzie, 9 sau 10 inchi in loc de 7 (este o mare diferenta), sistem de operare iOS in loc de Android (Windows 8 nu m-a convins si este sub Android), calitate Apple in loc de Samsung su produse de firma in loc de no name. Pentru cei care doresc ceva mai ieftin le recomand tabletele la 1500-1600 lei gen Toshiba sau Asus. Cei care au banj mau multi nici nu ar trebui da ezite: mai bine un iPad decat de exemplu un Asus care a ajuns la preturi astronomice. Mai bine un Samsung sau Toshiba decat un Asus. Mai bine un Asus decat o tableta no name romaneasca. Sa auzim de bine!

  12. @Claudiu daniel cred ca gramatica e de vina … “ma” are cratima, iar jargou nu exista :)) … probabil te-ai referit la “jargon”

  13. Bun ati castigat dar am si eu o scuza : partial scoala am facut-o in Romania restul afara si mai mult de jumate din viata am folosit alta limba. Ma predau …:(