Apple isi intensifica lupta impotriva aplicatiilor care recomanda descarcarea altor aplicatii din App Store

  Acum mai bine de o luna de zile Apple a retras din App Store aplicatia AppGratis, aceasta promovand diverse promotii disponibile pentru aplicatiile din magazinul virtual al celor de la Apple. Separat de aceasta functionalitate, ecosistemul AppGratis era promovat ca o sursa sigura de descarcari, dezvoltatorii aplicatiei cerand bani altor dezvoltatori pentru promovarea aplicatiilor, asigurandu-i ca sistemul lor le poate aduce un anumit numar de descarcari si le poate plasa aplicatia in topul App Store.

  Acest sistem contravine regulamentelor Apple, iar cei din Cupertino au retras aplicatia din App Store si isi intensifica lupta de a descoperi alte aplicatii care vand promovare intr-un mod asemanator. Apple impune in momentul de fata prevederea 2.25 a regulamentului sau, aceasta interzicand publicarea aplicatiilor care permit recomandarea altor aplicatii, filtrarea acestora sau utilizarea de bookmark-uri. Practic oricine trimite acum o aplicatie de acest gen la Apple va primi un raspuns negativ din partea americanilor, iar aplicatiile existente in App Store sun in pericol de a fi retrase.

  Ideea de a lupta impotriva aplicatiilor care recomanda descarcarea altor aplicatii este proasta, in conditiile in care in App Store exista zeci de aplicatii care nu ofera functionalitatea prezentata in descrieri, insa desigur ca este problema celor de la Apple cum isi administreaza magazinul.