Prima Pagina Apple Lansarea unei tablete iPad Mini 2 cu Retina Display ar putea avea...

Lansarea unei tablete iPad Mini 2 cu Retina Display ar putea avea loc in anul 2014

  iPad Mini 2 cu Retina Display este viitorul produs pe care fanii Apple ii asteapta de la compania din Cupertino, insa lansarea produsului ar putea avea loc mai tarziu decat se asteapta utilizatorii. Conform celor de la DisplaySearch, partenerii Apple au probleme in a produce indeajuns de multe Retina Display-uri pentru viitorul produs, aceste probleme fortand compania Apple sa ia in calcul posibila lansare a iPad Mini 2 in primul trimestru al anului 2014.

“We’re looking at Q1 2014,” Richard Shim, an NPD DisplaySearch analyst, told CNET. That’s the display mass production schedule that DisplaySearch is seeing at the moment. “The date’s in flux,” Shim added. Can you do it cost effectively? Can you charge an acceptable price to the consumer? LTPS is harder to make at larger sizes. Yields go down as you get larger. They would have had to compromise on thickness and weight and price.

  Practic partenerii Apple pot produce multe ecrane, insa nu au un proces de productie eficient, iar pretul final al componentelor ar putea fi mult mai mare decat se astepta compania Apple si este ea dispusa sa plateasca. Pentru a reduce costurile, cei de la Apple ar putea utiliza o tehnologie diferita fata de cea utilizata in iPad 3 sau 4 si ar putea face compromisuri in ceea ce priveste greutatea, grosimea si pretul final al iPad Mini 2.

  Apple a scos pe piata o tableta iPad 3 mai groasa si mai grea decat iPad 2 numai pentru a implementa un Retina Display, iar in cazul iPad Mini ar putea avea loc un compromis similar pentru a implementa tehnologia in produsul care genereaza cele mai mari vanzari in segmentul tabletelor.

UPDATE: Se pare ca intre timp cei de la DisplaySearch s-au razgandit si sustin acum ca Apple va lansa iPad Mini 2 cu Retina Display in Q3 2013.

“We see two refreshes coming. One in the second half of this year, then one in Q1 [first quarter] of 2014,” Richard Shim told CNET late Sunday night.

“The Q1 [2014] device will have a Retina display plus an updated processor,” Shim added.

 • Delirium

  Eu cred ca nu vor sa lanseze un ipad mini retina din motive financiare ce ar afecta imaginea companiei, implicit vinzarile si profitul.

 • Ion

  Eu nu inteleg care e faza cu “retina display” ….

  E fumata treaba (artificiu de marketing), exista chiar si chinezisme cu un dpi mai mare…

 • Relu

  @Ion

  Nu e artificiu de marketing, ia un iPhone 3GS și un iPhone 4, fă comparatiile la ecran și atunci o să îți dai seama ca astea vor fi și diferențele între iPad Mini 1 respectiv 2.

  Nu mi-am cumpărat încă un iPad pentru ca voiam unul Mini și cu ecran Retina

 • Ion

  E diferenta binenteles. Dar retina displayul e doar un ecran normal, cu un dpi pe care il astepti de la orice device mai bun ce se lanseaza zilele astea.
  E ca si cum ar veni Mercedes si s-ar lauda ca foloseste “M-airbaguri”…

 • Serban

  la telefon sa zic ecranul retina nu este asa important precum la un ipad/macbook ecrane destul de mari pentru citire/scriere care iti fac viata mai placuta si mai putin dureroasa, deci nu este marketing. Deja este un element necesar in 2013

 • Serban

  ca sa nu mai zic pentru cei cu editare video/foto etc. E ca si cum a fost diferenta trecand de la crt la lcd