8 lucruri pe care le poti face folosind castile iPhone-urilor

  Castile iPhone-urilor noastre sunt grozave in ceea ce priveste redarea muzicii sau a altor sunete rulate in iOS, insa functionalitatea lor nu se rezuma doar la atat. Castile originale furnizate de catre Apple impreuna cu iPhone-urile sale contin si o telecomanda atasata firului prin care sunt transmise sunetele, iar acea telecomanda este capabila sa efectueze o gama variata de functii pe care probabil nu le stiati. Mai jos le voi lista pe toate, iar fiecare numar este reprezentativ pentru pozele de mai jos.

1. Daca rulati o melodie in aplicatia Music si apasati pe telecomanda in sectiunea centrala veti opri rularea melodiei, o a doua apasare repornind-o.

2. Daca rulati o melodie in aplicatia Music si apasati de doua ori pe telecomanda in sectiunea centrala, tinand degetul pe telecomanda dupa a doua apasare, veti efectua o derulare rapida. Repetand acelasi gest, dar de 3 ori, veti efectua un rewind.

3. Daca aveti deschis un apel si primiti un al doilea, apasati de doua ori pe telecomanda in sectiunea centrala si veti accepta cel de-al doilea apel. Tinand apasata sectiunea centrala timp de 2 secunde veti inchide acel apel.

4. Apasand butonnul Volume Up in interiorul aplicatiei Camera veti inregistra o poza.

5. Tinand degetul apasat pe sectiunea centrala de pe telecomanda veti activa Siri pe iPhone 4S si iPhone 5, sau Voice Control pe iPhone-urile vechi.

6. Apasand de doua ori pe sectiunea centrala de pe telecomanda veti trece la urmatoarea melodie care ruleaza in aplicatia Music, iar o apasare tripla va rula melodia anterioara.

7. Apasand o data sectiunea centrala de pe telecomanda puteti accepta sau inchide un apel.

8. In timpul apelarii, tinand degetul apasat cateva secunde pe sectiunea centrala de pe telecomanda va inchide acel apel.

16 COMENTARII

  1. 2 si 6 sunt la fel. Si nu ai precizat ca daca apesi de 2 ori si tii apasat derulezi in melodie in timp ce asculti

  2. Sunt alte casti care fac mai multe decat cele de la apple, dar castile apple arata bine si se aud bine, per total sunt great dar doar cu iphone cu alt telefon….

  3. Punctele 1 si 6 functionau exact la fel pe casetofoanele care aveau telecomanda pe fir, circa 1998… aveam si control de volum pe fir dar era evident analogic… iar un long-press schimba sensul benzii in casetofon… ce vremuri 🙂

  4. La 4 poți apăsa și pe Volume Down pentru a face poză. Pe ambele butoane funcționează comanda aceasta. 😀

  5. Ceea ce este bine la castile apple si differa complet de alte casti…he he he…este marimea. Cand aveam nokia castile profesionale care faceau aceste lucruri erau de marimi astronomice.

  6. da castile se aud foarte bn au o claritate buna, chiar ieri am achizitionat o pereche originale, dar vreau sa va spun ca nyu sunt faricate din cele mai bune materiale pt rezistenta, spun din propria experienta pt ca am avut casti originale la iphone 3g, 3gs, 4, 4s si acum la 5 dar nu m-au tinut mai mult de cateva luni in schimb am folosit casti de la senneheiser modele pt iphone MM30i MM70i care eu trecut pragul de 1 an de folosinta, au un sunet faorte bun si chiar se aud mai tare dar au si un alt pret

  7. Singura problema a castilor si una majora este ca aluneca foate usor din ureche; la modelul anterior intra mai bine in ureche si cadeau asa usor; dar se pare ca milioanele de ani de studiu cu 1 miliard de urechi probate au dat aceasta forma nebuna.
    Oi avea eu urechea mai ciudata sau asa vi se pare tuturor?