Prima Pagina Apple Google incearca sa convinga dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS sa integreze Chrome...

Google incearca sa convinga dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS sa integreze Chrome in propriile creatii

  Google Chrome este cel mai utilizat browser pentru calculatoare, iar Google incearca sa il transforme in cel mai utilizat browser pentru terminale mobile, Safari detinand in momentul de fata acest titlu. Daca pe platforma Android browserul Google Chrome se bucura de o utilizare la scara larga, pe platforma iOS, Safari este in continuare rege si asta pentru ca Apple forteaza dezvoltatorii sa utilizeze webkit-ul Safari si directionarea catre browser in momentul deschiderii link-urilor din aplicatii.

As an iOS app developer, when your users want to access web content, you currently have two options: create your own in-app web browser frame, or send users away from your app to a browser. With Chrome’s OpenInChromeController class with x-callback, users can open a web page in Chrome and then return to your app with just one tap. In the example below, a YouTube user has opened a link in Chrome. “YouTube” is prominently displayed in Chrome’s back button. Touching “YouTube” returns the user to the YouTube app.

  In ideea de a creste utilizarea Google Chrome pentru iOS, cei de la Google au lansat un string special prin care dezvoltatorii pot directiona trafic web catre browserul Google si care le returneaza utilizatorii in aplicatie. Practic daca utilizatorul acceseaza un link din interiorul aplicatiei va fi trimis spre Google Chrome, iar pentru a reveni la aplicatia din care a plecat, va avea un buton special in partea stanga sus a Google Chrome. Ideea este de a oferi dezvoltatorilor o metoda utila de a deschide rapid link-uri web, dar si o metoda prin care utilizatorii pot reveni rapid la aplicatia de la care au plecat.

  Daca sunteti dezvoltator de aplicatii pentru iOS veti gasi mai multe detalii pe blogul Google.

 • Seby

  Safari e varza si stim bine de ce nu apare ca fiind utilizat……
  Eu de exemplu folosesc decat chrome si rare ori se deschide si safari , cu toate astea pe internet “las urme” decat cand deschid safari……
  Oricum chrome este cu foarte mult peste safari

 • Darius

  Indiferent cat am dori noi ceva apple nu ne va asculta …ei sunt ca si comunistii …numa de al lor …totul sa fie original facut de ei ….astia nu au auzit de vorba doua capete gandesc la fel ? Fara google ar fi totul varza …fara youtube,google maps ,gmail …..oricum ador firma apple pt produsele lor …am un i4 si sunt fericit cu el

 • Darius

  Doua capete gandesc mai bine

 • OneCosmin

  Chrome este mult mai ok decat Safari, il folosesc pe desktop, iPad si iPhone. O singura chestie apreciez la Safari…functia reader.