Peter Oppenheimer a fost cel mai bine platit CFO in anul 2012

  Peter Oppenheimer este CFO-ul, Chief Financial Officer, companiei Apple, iar in anul 2012 s-a clasat pe primul loc in topul celor mai bine platiti CFO din SUA. Angajatul celor de la Apple a primit actiuni care valoreaza nu mai putin de 68.6 milioane de dolari anul acesta, ele putand fi vandute peste cativa ani cand probabil vor valora mai mult, sau mai putin. Oppenheimer a fost urmat intr-un top al Bloomberg de catre Safra Catz, CFO al Oracle, care a primit compensatii in valoare de 51.7 milioane de dolari si de Patrick Pichette, CFO Google, care a primit compensatii in valoare de 38.7 milioane de dolari.

  Este perfect normal ca marile companii americane sa ofere compensatii atat de mari oamenilor care le genereaza venituri de sute de miliarde de dolari anual, aceasta practica mentinandu-i pe respectivii angajati pe statu de plata al respectivelor companii.

2 COMENTARII

  1. Vezi ca titlul nu este prea corect tinind cont de text.Astea sunt actiuni care nu pot fi vindute decat peste citiva ani.Iar atunci pot valora mai putin.Sau mai mult.Prcatic el nu a fost rasplatit cu acesti bani ci cu o …..posibila suma.Ceilalti au primit banii cash.Adica nu este cel mai bine platit CFO .Platit esti cand primesti bani nu actiuni pe care nici nu poti sa le vinzi.E o diferenta de nuanta.