Apple cere companiei Google sa furnizeze documente privind codul sursa al Android OS

  Unul dintre procesele americane in care Samsung si Apple sunt implicate a fost sursa unei cereri prin care compania din Cupertino cere de la Google documentatie privind codul sursa al Android OS. Cei de la Apple sustin ca functionalitatea unor terminale Samsung este acoperita de brevete de inventie proprii, iar cei de la Google nu ascunde in mod intentionat informatii cu privire la anumite documente cerute de catre Apple. Apple a cerut de la Google o serie de documente privind codul sursa al Android OS, cei de la Google nu le-ar fi oferit, iar acum compania din Cupertino cere ajutorul unui judecator pentru a obtine ceea ce isi doreste.

Apple, taking its patent fight to Google  through its infringement litigation against Samsung, is asking a judge to force Google to turn over documents related to its Android operating system. Apple told U.S. Magistrate Judge Paul S. Grewal in San Jose, California, that Google is improperly withholding information about what terms it’s using to find the documents Apple has requested in pretrial information sharing. Apple, as part of its second patent-infringement lawsuit against Samsung in the same court, argues that Android is used in all of Samsung’s allegedly infringing products and “provides much of the accused functionality” in Apple’s claims, according to a court filing. The dispute over evidence gathering comes in the case filed last year by Cupertino, California-based Apple covering technology in newer smartphones made by both companies, including its iPhone 5 and Samsung’s Galaxy S III.

  Practic Apple a cerut in baza legii sa ii fie furnizate documente legate de Android OS, insa avocatul principal al Samsung sustine ca acele documente i-ar putea ajuta pe cei de la Apple sa descopere informatii care nu au legatura cu procesul si care ar putea contribui la obtinerea unei victorii. Deocamdata judecatorul care prezideaza cazul nu a luat vreo decizie cu privire la cererea companiei Apple, insa e destul de probabil sa oblige Google sa furnizeze toate documentele puse in discutie.