Apple va lansa un nou Mac care va fi produs in fabrici din SUA (Video)

  In SUA exista de mai bine de un an de zile o companie elaborata menita sa convinga companiile mari sa ofere locuri de munca americanilor si nu asiaticilor. Practic unele companii precum Apple, Microsoft, etc, sunt in mod constant atacate de catre organizatii care le acuza ca prefera sa isi asambleze produsele in Asia si nu in SUA, oferind locuri de munca acolo si nu in tara lor natala. Pentru a scapa de presiunea mediatica, cei de la Apple au luat decizia de a investi 100 de milioane de dolari in cateva fabrici si vor construi o parte dintre Mac-uri chiar in SUA.

And Cook is also promoting a $100 million investment in domestic manufacturing, where the company will begin producing a new version of a current Mac product later this year. “We’re going very deep in this project,” Cook said, noting that not only will the final product be manufactured in the U.S., but so will many of its components. Arizona, Texas, Illinois, Florida and Kentucky are among the states he mentioned as having parts and assembly located.

  Intr-un interviu dat celor de la Rock Center, Tim Cook a afirmat ca un nou model de Mac va fi prezentat anul acesta, iar el va fi asamblat in SUA, multe componente fiind cumparate din aceeasi tara. Nimeni nu stie care dintre actualele Mac-uri urmeaza sa fie produs in SUA, insa este clar ca nu vorbim despre un model absolut nou, ci despre o actualizare facuta unuia din actuala oferta. Nu se stie daca Apple va comercializa acele Mac-uri exclusiv in SUA, insa orice este posibil.