Sumele de bani cheltuite pe jocuri pentru platforma iOS depasesc sumele de bani cheltuite pentru jocuri dedicate consolelor portabile

  Acum cativa ani de zile se spunea ca jocurile pentru terminale mobile vor genera intr-un final mai multi bani decat jocurile pentru console portabile si eventual consolele clasice. Ei bine o previziune s-a indeplinit, deoarece consumatorii au ajuns sa cheltuie mai multi bani pe jocuri pentru iOS decat pe jocuri pentru consolele portabile. Informatiile vin de la cei de la Appannie care compara Q4 2012 cu Q1 2013 si diferenta intre sumele cheltuite este foarte mare, daca priviti graficul de mai sus.

  • Google Play and iOS both saw growth in downloads, consumer spending and install base market share, whilst dedicated handheld gaming consumer spending actually declined.
  • iOS overtook the entire handheld gaming market in consumer spending with Google Play likely to surpass it in Q2 2013
  • Gaming-optimized handhelds experienced significant decreases in revenue and packaged game shipments.

  PS Vita si Nindendo 3DS nu au reusit sa convinga consumatorii sa cheltuie bani in acest inceput de an, insa lucrurile sunt normale, avand in vedere ca vanzarile scad semnificativ in primele 3 luni ale oricarui an. Chiar si asa, daca va uitait la grafic veti observa ca inclusiv in Q4 2012, sezonul sarbatorilor de iarna, sumele cheltuite pe platforma iOS le depasesc pe cele cheltuite pe platforma consolelor portabile, semn ca acest trend nu se va schimba prea curand.