iRadio intampina probleme de licentiere, nu va fi lansat la WWDC 2013

  iRadio este miticul serviciu de streaming audio pe care compania Apple se pregateste sa il lanseze pentru iDevice-uri, el urmand sa ofere o functionalitate similara cu cea a Pandora, insa combinata cu unele functii on-demand. Desi serviciul se anunta a fi unul extrem de profitabil si unele case de discuri abia asteapta lansarea sa, altele nu au ajuns deocamdata la intelegeri cu compania Apple si amana lansarea sa. Se pare ca Apple a fost nevoita chiar sa ofere o parte din profitul generat de vanzarea de reclame pentru a convinge casele de discuri sa incheie un contract cu ea, insa nu toata lumea a fost de acord.

SOME OF THE INDUSTRY’S LARGEST PLAYERS WANT TO SEE IRADIO LAUNCH AS SOON AS POSSIBLE. SOURCES SAY APPLE HAS AGREED TO PAY CONTENT OWNERS A SHARE OF AD REVENUE. How was Google able to secure deals for All Access, which was unveiled at Google I/O on Wednesday, while Apple has been stymied? For starters, Google chose to offer a standard subscription music service very similar to those built by Spotify and Rdio, and that meant the terms had largely been established, according to multiple sources close to the talks. Apple, on the other hand, is pioneering a hybrid web and radio service — one that resembles Pandora but melds it with some on-demand features, the sources said. The licensing agreement had to be created from scratch.

  Aceste amanari ale semnarii contractelor le-au permis celor de la Google sa anunte saptamana aceasta un serviciu de streaming audio propriu, insa usor diferit. Daca Apple preia conceptul Pandora, Google a lansat un serviciu similar Spotify sau Rdio si cere utilizatorilor sa plateasca un abonament lunar, in timp ce Apple ar urma sa ofere iRadio gratuit pentru toata lumea. In ciuda problemelor de licentiere, iRadio va fi cel mai probabil lansat in cursul acestei toamne si probabil nu va fi disponibil in Romania.