Lumina emisa de catre magazinele Apple din Hong Kong polueaza zonele inconjuratoare, conform activistilor locali

  Magazinele Apple Hong Kong sunt unele dintre cele mai mari magazine Apple din lumea intreaga, iar activistii locali sustin ca lumina emisa de catre ele polueaza zona inconjuratoare. Magazinele au fiecare pana la 500 de lampi si becuri care, in anumite conditii, se pare ca lumineaza pe o distanta de pana la 700 de metri de locatie si asta multumita design-ului special si al peretilor de sticla. Lumina emisa de catre toate aceste becuri este deranjanta pentru activistii Friends of the Earth HK, care cer guvernului sa impuna o legislatie care sa limiteze poluarea cu lumina.

  Problema cu aceaste magazine este ca noaptea luminile nu se sting, vreodata, iar rezidentii caselor vecine s-ar fi plans deja municipalitatii din cauza problemelor. Din pacate toate magazinele Apple din Hong kong functioneaza la fel, doar unul dintre ele emana jumatate din nivelul de lumina regasit la celelalte doua, insa niciunul nu-si inchide luminile si nu evita poluarea. Probabil Apple va fi obligata sa reduca nivelul de lumina pe care il emit magazinele si probabil alte magazine asemanatoare vor fi obligata sa faca exact acelasi lucru.

2 COMENTARII

  1. Clar, nici lumini nu mai face calumea Apple … De 5 ani aceleasi lumini, m-am plictisit … Se duc in jos rau de tot astia …