O studenta de 18 ani a dezvoltat un sistem care permite incarcarea bateriilor telefoanelor mobile in 30 de secunde (Video)

[youtube]http://youtu.be/Ug1BBMtVYgI[/youtube]

  Eesha Khare este numele unei studente din India care a avut inspiratia de a dezvolta un sistem care permite incarcarea extrem de rapida a bateriilor pentru telefoane mobile. Studenta a dezvoltat un supercapacitor care permite utilizatorilor sa incarce in 30 de secunde orice baterie pentru telefoane mobile, acest sistem aducandu-i studentei un premiu de 55.000$ din partea companiei Intel, banii urmand a fi utilizati pentru a urma cursurile universitatii Harvard din SUA.

  Google a fost prima companie care si-a aratat interesul pentru tehnologie, insa deocamdata nu a reusit sa o convinga pe Eesha Khare, care este hotarata sa dezvolte in continuare capacitorul. Daca un producator de terminale mobile ar reusi sa aduca pe piata o baterie de capacitate medie care s-ar incarca in mai putin de un minut, atunci ar avea fara discutie parte de un succes extraordinar, insa cred ca vor trece ani buni si milioane de dolari pana in momentul in care tehnologia ar putea fi implementata in produse de larg consum.