O aplicatie cu realitate augmentata te transforma in mecanicul propriei masini (Video)

[youtube]http://youtu.be/EUmNbNa3RYY[/youtube]

  Majoritatea celor care detin un autovehicul nu au capacitatea si cunostintele de a si le repara singuri, desi multe lucruri nu necesita neaparat interventia unui mecanic pentru a fi schimbate sau reparate. Acelasi lucru l-a gandit compania care a dezvoltat aplicatia din clipul video de mai sus, ea permitand posesorilor de masini sa invete cum sa schimbe diverse lucruri ale propriei masini. Practic aplicatia va transforma rapid intr-un mecanic, deoarece indreptarea ei spre motorul unei masini duce la identificarea celor mai importante componente si la afisarea de tutoriale pentru schimbarea sau repararea lor.

  Aplicatia este in curs de dezvoltare, foloseste realitatea augmentata pentru a identifica acele componente in timp real, iar in viitor se va dovedi a fi cu siguranta foarte utila pentru multa lume. Desi nu este recomandabil sa incepeti sa va reparati masina singuri, iata ca daca aveti curajul, in viitor s-ar putea sa o puteti face.

20 COMENTARII

  1. vyc….sigur aplicatia e ceva mai revolutionara decat sa te ajute sa inlocuiesti apa de parbriz. banuiesc ca tu nu ai masina …au am un audi ultimul model , lucrez si la o reprezentanta mercedes…..aceasta aplicatie ar fi de mare ajutor chiar mecanicilor de la service-uri pt lucruri ,ai complicate

  2. Corect.Cum zici tu.Am lucrat 2 ani in service auto ca mecanic si electrician.Acum adevarul este ca nu am masina personala dar de la firma la care lucrez conduc un Q7.Concluzia trage-o tu.Daca ai nevoie de resoftari pt putere mai mare pot sa te ajut cu cea mai mare placere 🙂

  3. Parerea mea e ca aplicatia va fi utila pt multi oameni, chiar si mie! La masina mea e cam greu sa te descurci dar poate ceva lucruri mici o sa pot sa le fac (Ferrari 458 italia, 578 CV modelul din 2011) sa va faceti o idee ce as putea sa fac la ea.

  4. normal ca am bizonica… am zis ca e audi ultimul model. si corect prea multi manelisti in ultima vreme. si nu am nevoie de resoftari pt ca fiind ultimul model imagineaza-ti ca am ultimul soft

  5. După ce vizualizez acest videoclip in YouTube si doresc sa revin la articol nu se mai poate. Trebuie sa apas home si apoi sa caut iar articolul. E valabil pentru fiecare articol cu video in YouTube. De ce oare?

  6. @Lucian: Pentru ca se incarca pagina mobila a YouTube ca sa vezi clipul. In Safari ti se deschide aplicatia YouTube, daca o ai, sau esti directionat la pagina aceea. Asa functioneaza iOS 6 acum.

  7. Am ultimul model de avion cu reactie. Oare pot repara ceva cu ajutorul acestei aplicatii?
    Ce va mai place sa va laudati, ca niste copii de 5 ani 😐

  8. Nu-i o prostie. Nu toti suntem mecanici. De ce sa dai bani ca sa se uita sub capota un mecanic si sa schimbe o chestie banala?

  9. @iuliat cu resoftarea era pt a schimba harta masinii cu parametrii.Adica cai mai multi ca sa fuga mai tare 🙂 Eu am clima hipopotamica la periuta de dinti :))))))

  10. @Iulian Paraschiv esti un mare cocalar ignorant.Sunt multi de aceeasi parere dar ca sa evite stergerea comentariului/ban-ul se abtin sa ti-o spuna . Eee ,eu imi asum riscul ca sa-ti aduc la cunoștință parerea majoritatii