Prima Pagina iPad 5 iPhone 5S ar putea avea un Retina Display cu rezolutie Full HD...

iPhone 5S ar putea avea un Retina Display cu rezolutie Full HD si margini subtiri

  Un nou zvon aparut astazi pe website-urile din China sugereaza faptul ca Apple ar intentiona sa dubleze numarul pixelilor din ecranul iPhone 5S si ca dispozitivul ar urma sa aiba margini mult mai subtiri, exact precum iPad Mini. Conform zvonului, Retina Display-ul din iPhone 5S ar urma sa aiba de aproape 2 ori mai multi pixeli decat Retina Display-ul din iPhone 5, mai exact zvonul spune ca de la 730.000 pixeli se va face o trecere la aproximativ 1.5 milioane de pixeli.

  Ecranul va ramane la o diagonala de 4 inch, insa in afara numarului dublu de pixeli el ar urma sa fie amplasat ceva mai aproape de carcasa, Apple preluand schimbarea de la iPad Mini. In iPad 5 vom vedea margini mai subtiri, iar in iPhone 5S se pare ca vom avea parte de exact acelasi lucru, daca este sa dam crezare zvonului. Daca Apple va dubla numarul de pixeli, atunci probabil va fi dublata, sau cel putin crescuta si rezolutia, terminalul putand avea o rezolutie maxima de 2272 x 1280 pixeli(1136 x 640 pixeli x2), exact dublul celei actuale.

  Avand in vedere ca majoritatea smartphone-urilor Android au fie rezolutie HD, fie Full HD, nu ar fi neobisnuit ca Apple sa dubleze intr-un final rezolutia iPhone-ului sau, insa aceasta este prima oara cand auzim despre o schimbare atat de radicala.

 • Darie

  Foarte mari dubii – e stupid … 320 ppi este deja suficient … Mai mult de atata costa multa putere de procesare si diferentele sunt minuscule

 • @Alex: Sunt de 4 ori mai multi pixeli, da, dar rezolutia in sine e dubla la un calcul matematic simplu.

 • Alex

  Atunci editeaza si partea in care scrii ca se dubleaza nr de pixeli. 😉

 • Partea cu dublatul asa a fost povestita de surse, deci …

 • Alex

  Dar matematica ai invatat-o tu la scoala;)

 • Da, dar noi habar nu avem ce face Apple in China, lasa logica deoparte, daca informatia e viciata, atunci noi vorbim aici despre pasarele.

 • alecseiul

  O mica eroare in articol: “terminalul putand avea o rezolutie de 2272 x 1280 pixeli(1136 x 640 pixeli x2), exact dublul celei actuale.” Dupa cum observa Zaone, asta inseamna de 4 ori rezolutia actuala… Totusi a dubla rezolutia actuala pastrand aceeasi diagonala(4 inches) insena a dubla densitatea de pixeli (ppi), a trece dincolo de standardul “retina”, lucru ce nu va putea fi observat de utilizatorul obisnuit si, de altfel, total inutil!… 🙂 chinezii au imaginatie bogata! :))

 • Alex

  In loc sa pui astfel de stiri care ambii stim ca nu se vor realiza, nu mai bine pui in exclusivitate un articol cu un produs foarte hit (si romanesc). Vom fi live curand pe Appstore asa ca ai exclusivitate in Ro. http://www.youtube.com/watch?v=50Bu99DPHAY

 • Facebook Home a fost un esec, in iOS daca nu ai ceva care sa-ti ofere informatiile in HomeScreen, ai sanse mici de succes.

 • As fi curios ce parere au cititorii tai despre o asemenea app pe iOS.
  Evident, cu restrictiile specifice iOS (adica nu pot afisa aplicatia in HomeScreen – nici macar cu Cydia).
  Zaone, iti urmaresc situl zilnic, ai postat zeci de concepte facute de straini. Aplicatia noastra e gata, nu doar concept. De ce nu ne promovam si noi in RO ?!

 • Serban

  Nu inteleg daca dimensiunile telefonului sunt identice dar va avea margini mai subtiri cum tot 4″ ies la calcul? Exclus

 • Samy

  Alex , inca nu merge pe AppStore Ro. Mult success ! Incercati un press release platit, nu costa foarte mult si ajunge la cei din industrie.

 • iPad4ever

  Nu cred ca Apple ar face asta. Ar fi absolut inutil.

 • Justme

  Mie nu mi vine sa cred…cauta omul stiri despre apple in general si isi f..e nervii sa aduca noutati si vin unii destepti care incep sa zica ca nu e asa si pe dincolo. In primul rand dublarea rezolutiei inseamna x4 nr de pixeli pt cine nu intelege sa se documenteze pe net. Si in al doilea rand chiar daca ar face o greseala o poate face avand in vedere ca pune o gramada de stiri pe zi

 • Multumesc Samy. Aplicatia este trimisa la Apple pentru review.
  Acum ne-au anuntat ca au nevoie de un timp de review extins.
  inca nu stim motivul insa speram sa fie de bine 🙂

 • Darius

  Alex pe net scrie ca azi ar aparea Home+ Facebook dar nu e pe app store 🙁

 • Darius, Home+ pentru iPhone era programata pentru lansare astazi, noi am trimis-o la Apple pentru distributie.
  Ar trebuie sa fie live zilele astea.

 • Darius

  @Alex abia astept sa ajunga live 🙂 din cate am vazut in video arata super 🙂 daca la altii nu le convine sa nu si-o instaleze dar sa taca din gura ca vorbesc degeaba cand comenteaza ca e inutila ….btw Good Job @Alex pentru aplicatie 🙂 chiar vroiam una 🙂

 • Markovnikov

  nu se va umbla la design, va fi un update hardware si software ca in cazul 3G/3GS, 4/4S