Apple are capacitatea de a lansa produse revolutionare, iDevice-urile au o rata mare de utilizare

  De mai bine de doi ani de zile Apple este criticata pentru ca nu mai lanseaza produse cu adevarat revolutionare pe piata, produse de genul iPhone-ului sau a tabletei iPad. Asemenea produse apar greu pe piata, la ani de zile distanta, iar Tim Cook spune ca Apple inca are capacitatea de a aduce utilizatorilor asemenea produse, insa desigur este nevoie de timp. Cook afirma ca iDevice-urile actuale imbunatatesc vietile consumatorilor, ele avand o rata de utilizare mult mai mare decat alte terminale mobile competitoare.

The usage shares show that people love these devices. We have a much smaller market share, at least we think so because other people don’t report them like we do. Globally, there’s probably a lot of phones called smartphones, that if you and I were labeling them we would call them feature phones. I think that there are some devices that were bought and just aren’t being used. The iPad is a significant percentage of my computing use now…I don’t hear that from Android tablet users. Ultimately, the customer is the judge…the iPad is the highest customer sat[isfaction] of any phone. We’re about enriching customer’s lives.

  Practic totul se bazeaza pe experienta de utilizare si pe concurenta care exista pe piata, iar in momentul de fata Apple are concurenta serioasa doar in zona smartphone-urilor, deoarece in zona tabletelor nu exista vreun produs care sa puna in pericol tableta iPad. Apple lanseaza produse inovatoare doar in momentul in care simte ca este nevoie de ele si ca piata este pregatita pentru a le primi, iar un iWatch nu este departe de noi.

9 COMENTARII

  1. Nu vad ce e revolutionar la Apple. Vreau sa folosesc telefonul cu un soft mult mai la zi si cu functionalitati avansate. Nu sa arate bine ca sa straluceasca pe masa.

  2. Nu neaparat AlexD e exagerata comparatia dar adevarul este ca din punct de vedere al capacitatilor si performantelor la telefoane apple incepe sa fie intrecuta. Acum ramane discutia ca si la masini daca totul se rezuma doar la puterea motorului dar si la restul de lucruri care o compun: calitatea materialelor, suspensii, stabilitate, etc..
    Asa si iphone desi nu este cel mai avansat tehnologic totusi ofera cel mai bun echilibru dintre constructie, performante , feeling, experienta de utilizare.
    La tablete si laptopuri apple deocamdata e mult inaintea concurentei, dar si piata e mai mica pe aceste segmente, si interesul celorlalte companii e mai redus.
    Iar motivul pentru care apple nu aduce acum ceva revolutionar este fiindca e greu sa inovezi foarte des, la scurt timp, si in acelasi timp sa iti pastrezi resurse financiare consistente. In zilele noastre cheia e marketingul si capacitatea de a acumula cat mai multi bani, decat de a inova cat mai mult si des. Ideea e sa se vanda si sa coste cat mai putin fabricatia.

  3. Trebuie sa fii incuiat la minte ca sa refuzi ideea ca cel putin momentan pe piata se gasesc destule produse mai bune si chiar si mai frumoase decat ce are apple.
    Eu inca sunt client apple dar nu mai sunt fan pentru ca sunt “mult prea capabili” sa vina cu ceva.
    Pot spune ca dupa cateva teste pe un htc one si un s4 si un sony , am ajuns la concluzia ca android NU mai este deloc ce era si s-a maturizat mult. Am ramas placut impresionat si pot spune ca htc one chiar m-a convins sa-l achizitionez. In cel mai scurt timp voi lua unu , sper ca cel tarziu saptamana care vine sa il am acasa ca momentan e pus intr-un colt in magazin sa fiu sigur ca mai prind :)))))).
    Nu bagati kn seama comentariile tuturor copiilor care nu au ce face si comenteaza pe aici. Multi nici nu au atins aceste telefoane sau tablete decat 5 minute in magazin dar la comentarii sunt primii……..
    Legat de articol , e oarecum ok dar nu are treaba cu realitatea , pentru ca apple , fie ca v-a place sau nu , este o firma care traieste din amintiri sau trecut sau cum vreti voi. Apple este tinuta la putere datorita instinctului de turma , eu cred ca e periculos cu “turma” ca la fel de bine se poate indrepta in slta directie si tare sunt curios cat o sa mai riste apple cu aceleasi produse pe care le tot lanseaza de cativa ani si cu doua sau trei culori schimbate in ios 🙂 , stiu cs multi ma injura dar e doar parerea mea.
    Nu uitati ca sunt client apple si detin multe idevice-uri dar nu mai sunt fan.