Apple are capacitatea de a lansa produse revolutionare, iDevice-urile au o rata mare de utilizare

9

  De mai bine de doi ani de zile Apple este criticata pentru ca nu mai lanseaza produse cu adevarat revolutionare pe piata, produse de genul iPhone-ului sau a tabletei iPad. Asemenea produse apar greu pe piata, la ani de zile distanta, iar Tim Cook spune ca Apple inca are capacitatea de a aduce utilizatorilor asemenea produse, insa desigur este nevoie de timp. Cook afirma ca iDevice-urile actuale imbunatatesc vietile consumatorilor, ele avand o rata de utilizare mult mai mare decat alte terminale mobile competitoare.

The usage shares show that people love these devices. We have a much smaller market share, at least we think so because other people don’t report them like we do. Globally, there’s probably a lot of phones called smartphones, that if you and I were labeling them we would call them feature phones. I think that there are some devices that were bought and just aren’t being used. The iPad is a significant percentage of my computing use now…I don’t hear that from Android tablet users. Ultimately, the customer is the judge…the iPad is the highest customer sat[isfaction] of any phone. We’re about enriching customer’s lives.

  Practic totul se bazeaza pe experienta de utilizare si pe concurenta care exista pe piata, iar in momentul de fata Apple are concurenta serioasa doar in zona smartphone-urilor, deoarece in zona tabletelor nu exista vreun produs care sa puna in pericol tableta iPad. Apple lanseaza produse inovatoare doar in momentul in care simte ca este nevoie de ele si ca piata este pregatita pentru a le primi, iar un iWatch nu este departe de noi.