Prima Pagina aplicatii Apple incepe sa utilizeze notificari push pentru a le reaminti utilizatorilor sa...

Apple incepe sa utilizeze notificari push pentru a le reaminti utilizatorilor sa isi actualizeze aplicatiile

  In cursul zilei de ieri compania Apple a inceput sa atentioneze unii utilizatori in legatura cu faptul ca au in App Store update-uri pentru aplicatiile disponibile in propriile iDevice-uri, notificarile push fiind alese pentru atentionare. Daca va uitati la imaginea de mai sus veti vedea ca Apple ne spune cate aplicatii trebuie actualizate si ne da optiunea de a ignora mesajul sau de a actualiza toate acele aplicatii. Aceasta este prima oara cand compania trimite asemenea notificari utilizatorilor, aplicatia App Store neavand un meniu dedicat pentru notificari in iOS, deci nu avem cum sa blocam afisarea lor.

  Ideea de a afisa asemenea mesaje este buna, deoarece actualizarile aplicatiilor aduc fie functii noi, fie rezolvarea problemelor existente, iar pana acum Apple nu a avut un sistem chiar atat de bun pentru atentionarea utilizatorilor. Daca un utilizator isi ascunde aplicatia App Store din ecranele utilizate, atunci are sanse mici de a afla ca exista un update pentru aplicatiile sale, deci initiativa este buna. Exista printre voi persoane care au primit un mesaj asemanator?

 • Claudiu Ciobotea

  Momentan nu

 • Nici nu cred ca o sa primesc, fac actualizarile la cel mult o zi dupa ce apare o noua versiune in App Store.

 • georgian

  Nu sunt intru totul de acord cu faptul ca e un lucru bun. Voi si argumenta:
  Stiu ca un update aduce functii noi, rezolvarea bug-urilor etc.
  Dar ce am constatat, poate sa ma insel eu, este ca fiecare update aduce cu el si o incetinire treptata a functionarii acelei aplicatii. Constatat pe iphone 5 si iphone 4. Desi modificarile de viteza sunt subtile, sunt totusi prezente. Stiu ca exista argumentul ca aplicatia devine mai complexa si astfel mai solicitanta pt sistem si performantele acestuia, insa intuiesc ca este si o strategie de marketing. Daca in decursul a 2 ani de la achizitie un telefon cum e iphone5 devine mult prea greoi in utilizare atunci e clar ca esti nevoit sa iti achizitionezi un model nou, chiar daca tehnic nu prezinta probleme. Cred ca acum target-ul lor e cam la 2 ani sa-ti achizitionezi un smartphone.

 • Cody

  Inca nu. Le fac destul de repede de obicei

 • Mie nu mi-r conveni. As vrea sa vina si cu buton on/off. Nu vreau sa ma streseze cu notificari. Eu intru o data la saptamana si fac update.

 • Andrei

  in legatura cu ce a zis alin…..toate aplicatiile care trimit notificari cer permisiunea utilizatorului mai intai si apoi au un switch in settings pentru on/off mi s-ar parea normal sa se poate face asta si in cazul implementarii ideii de mai sus

 • Seby

  Tipic apple.
  Nu stiau ei cu ce sa ma mai streseze :)))))).