Prima Pagina malware Senzorii din smartphone-uri pot fi utilizati pentru a activa malware

Senzorii din smartphone-uri pot fi utilizati pentru a activa malware

  In ultimii ani platforma Android a fost atacata in mod constant de catre hackeri prin intermediul virusilor si a malware-ului, iar in viitor atacurile ar putea deveni mult mai complexe. Conform unui nou studiu, malware-ul poate exista in interiorul unui terminal pentru multa vreme, insa poate deveni activ abia la mult timp dupa infectare, senzorii din interiorul terminalelor mobile putand fi utilizati pentru a activa respectivul software.

  Utilizatorii trbeuie sa descarce aplicatii sau alt software infectat si este oricum nevoie de o conexiune de internet pentru a trimite date catre hackeri, insa chiar si asa riscurile sunt destul de mari. Problema este ca acest tip de malware poate fia ctivat si fara o conexiune de internet, asa ca o persoana de langa voi poate rula un sunet pe prorpiul smartphone si poate activa un bot sau un troian pe terminalul vostru.

 • Gabriel

  Teoretic, practic nu sa dovedit.

 • Oricum tare ideea…

 • iTh0MaS

  Practic android 0 ios 1 pentru ca apple nu perimte chesti de genul asta in viitor: doi prieteni vor avea unulsamsung galaxy s5 si altul iphone 5s sau 6, cel cu iphone s-ar juca linistit in timp ce celui cu samsung i se reseteaza, face poze, se inchide, luminozitatea o ia razna, vibreaza mai rau ca un motorola cu clapeta :)) si la final se arde, iese fum sau explodeaza:)) (DEASTA IUBIM IOS)

 • Chatagra

  Draguta ideea de a activa un malware folosind senzorul gps sau NFC , in rest acesta sa stea ascuns….
  In ceea ce priveste securitatea terminalelor nimeni nu e scutit de griji pe piata neagra existand exploit-uri de care Apple nu are habar *aici ma refer la exploit-uri pentru safari cat si la posibilitatea ca o aplicatie din appstore sa fie infectata intentionat de catre dezvoltator *.
  La android ca si la windwos sansele sunt mult mai mari sa il infectezi dar asta nu inseamna ca la Apple nu exista posibilitatea .

 • Seby

  Chestia asta este valabila pentru toti si doar niste copii ar putea crede ca daca au idevice in loc de device , pot sta linistiti…….
  Conteaza foarte mult persoana care foloseste idevice-ul sau device-ul , eu de exemplu nu am avut niciodata probleme nici pe windows nici pe ios si nici pe android , e foarte important sa stii ce faci….
  Pe foarte multi ii bate rau tehnologia dar totusi arunca pisica pe diversi producatori.

 • Alexis

  Stupiditate. Dar chestia cu localizarea si furnizarea anumitor date prin GPS nu exista?
  De ce nu ar exista posibilitatea ca atunci când rotesti telefonul sa se facă actualizarea automata pentru un anumit soft?
  Imi aduc aminte când făceam diferite softuri simple prin care intram in calculatoarele prietenilor din rețea si când apasa pe diferite butoane i se întâmpla ceva.

  Acest lucru tine chiar de companiile care se ocupa de securitate si cât de mult folosesti diferite servere neautorizate.

 • Jojo

  Teoretic in secunda 2 te calca masina , practic tu dormi si pana maine nu iesi din casa .