iPhone 6 si compromisul ideal

  Zilele trecute v-am prezentat un concept al iPhone 5S in care ni se sugerea ideea ca Apple ar putea implementa un ecran de 4.8 inch in carcasa unui iPhone 5 fara a mari dimensiunile terminalului. Nu stiu daca Apple poate reusi sa introduca un ecran atat de mare intr-o carcasa atat de mica, insa poate un ecran de 4.5 inch si-ar face loc acolo si ar bucura extrem de multa lume, sa nu mai spun ca ar atrage foarte multi fani Android de partea iOS-ului, fani care-si doresc neaparat ecrane mai mari.

  Exista multe persoane care vor ecrane mari, dar nu-si doresc dispozitive mari cat o farfurie, si ar fi dispuse sa renunte la achizitionarea unui Android de 4.8 – 5 inch in favoarea unui iPhone cu ecran de 4.5 inch. Daca Apple ar putea aduce pe piata un asemenea dispozitiv, putea acapara o buna parte din piata Samsung chiar si extrem de multi actuali posesori de iPhone-uri ar fi bucurosi. Majoritatea ar fi nemutumiti de implementarea unui ecran mai mare deoarece dimensiunile iPhone-ului ar creste, insa daca Apple ar inghesui ecranul in actuala carcasa a iPhone 5, foarte putini s-ar plange.

  N-as vrea sa spun ca Apple nu va implementa ecrane mai mari de 4.5 inch pentru ca sigur o va face, insa cred ca aceasta schimbare va veni abia anul viitor cu iPhone 6, compania lansand 2 ani sa treaca intre schimbarea rezolutiilor pentru aplicatii, acelasi lucru intamplandu-se in cazul trecerii la rezolutia pentru iPhone 4 si iPhone 5.

15 COMENTARII

  1. Ar fi excelent. Asa au procedat si Samsung cu al lor S4. Un telefon mare incomodeaza, insa un ecran generos avantajeaza.

  2. Sunt off dar sper sa gasesc ce vreau si eu :p
    Stie cineva un tweak sau aplicatie sau ce o fi care sa imi imparta ecranu in doua si sa pot rula doua aplicatii in acelasi timp?
    De exemplu vreau sa pornesc navigonu si coyote in acelasi timp dar sa le si vad in acelasi timp :p

  3. S-au dus zilele in care ecranul perfect era de 3.5″. Imi aduc aminte cand aparea cate un telefon cu ecran de 4”, 4.5”… “comentatorii” de pe acest blog sustineau aprins ca nu ai nevoie de un ecran mai mare de 3.5” (la fel spuneau si cei de la Apple).
    In perioada zvonurilor, si dupa ce a aparut “Telecomanda”, toti spuneau ca 4” este ecranul perfect, iar ce este mai mare de atat este o “paleta” :). Acum apar zvonuri cu 4.5”, iar “fanaticii” incep sa-si schimbe parerea. Ma distreaza tare.

    Am iphone 5, iar cand l-am luat prima data in mana, mi s-a parut mult prea lung, precum o telecomanda :). Dupa ce m-am obisnuit cu el, si am luat 3GS-ul in mana, mi s-a parut ridicol de ingust, cu o forma ciudata.

  4. Nu pot face asa ceva… daca maresc ecranu trebuie sa mareasca si rezolutia pt a avea aceeasi densitate de pixeli ca in prezent…sau pot mari ecranu si rezoutia sa ramana aceeasi dar atunci scade denstatea de pixeli dar si claritatea

  5. intr-adevar cond0r si mie mi se pare la fel ref la declaratiile despre dimensiuni, cred ca ar tb aplicata zicala “never say never” pt ca e general aplicabila; sunt fan apple si cel mai probabil voi ramane, nu cred ca dimensiunea mica sau mare ma retine sau ma face sa imi doresc altceva

    bafta all!

  6. @cond0r nu e vorba de dimensiunea ecranului, cu totii isi doresc un ecran cat mai mare, e vorba de dimensiunea dispozitivului. Atata timp cat dispozitivul nu creste in dimensiuni, sau creste foarte putin, pe nimeni nu deranjeaza un ecran mai mare.

  7. Pai cum adica ” sigur o va face” ? Adica cand Apple va proiecta iphon-uri cu ecran de 5 inch atunci nu va mai fi cat o farfurie va fi ceva elegant si extraordinar? Asta imi miroase a ipocrizie…

  8. Ipocrizie, putin spus. Acum se fac toti ca uita de comentariile cu “prelungitoarele de degete”. Cand au aparut telefoanele de 4″, dimensiunea de 3.5″ era perfecta ca asa le spusese profetul lor. Acum e perfecta dimensiunea de 4″ si tot asa. Se pare ca incii de la apple sunt mai smecheri. Pentru ei nu iti trebuie degete mai lungi