Un dezvoltator a testat Mac Pro-ul intr-un laborator secret al Apple cu cateva saptamani inaintea lansarii

  Separat de iOS 7 si autonomia de 12 ore pentru MacBook Air, noul Mac Pro a fost o surpriza extrem de placuta si neasteptata din partea companiei Apple. Cei din Cupertino au conceput un nou model al Mac Pro, care nu numai ca este mai mic decat versiunea anterioara, insa are un design complet diferit si ramane la aprecierea fiecaruia perceperea sa. Cu cateva saptamani inainte ca Apple sa prezinte lumii intregi noul Mac Pro, compania a oferit unui dezvoltator acces la produs unui dezvoltator de software de editare profesionala, insa totul intr-unul dintre laboratoarele sale secrete.

“We were essentially doing a blind tasting of the machine,” said Jack Greasley, MARI product manager at The Foundry. “All we could see was the monitor, and the Mac Pro was encased in a giant metal filing cabinet on wheels. Experiencing the machine in this way was actually really cool, because I can tell you that the speed and power of this machine really stands up. Mari running on this machine out of the box is the fastest I have ever seen it run.”

  MARI, o companie care a produs software-ul in baza caruia au fost generate unele dintre animatiile pentru Avatar sau The Avengers, a avut ocazia de a testa noul Mac Pro inaintea prezentarii oficiale si totul pentru ca au decis sa-si porteze software-ul pe platforma OS X. Noul Mac Pro era protejat de un dulap din metal echipat cu roti care permiteau mutarea sa, masurile de securitate fiind similare cu cele implementate pentru testarea iPhone-urilor, Apple avand obiceiul de a oferi partenerilor cutii negre in care se aflau produsele sale, inca nelansate.

  Mac Pro-ul va fi unul dintre cele mai puternice si mai rapide desktop-uri in momentul lansarii pe piata, insa va avea si un pret pe masura, pe care multi il vor plati fara probleme, doar pentru a beneficia de performantele sale.